Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tornadoer raserer i USA

Voldsomme skypumper i staten Texas har ødelagt adskillige hjem og slynget lastbiler gennem luften.

Mindst to tornadoer har tirsdag ramt området syd for millionbyen Dallas i den amerikanske stat Texas, hvor de har forårsaget omfattende skader. Ifølge NBC News advarer USAs nationale vejrcenter om at nærme sig de voldsomme skypumper, der beskrives som »store og ekstremt farlige.«

Tornadoerne bevæger sig mod nordøst, og har på deres vej beskadiget eller ødelagt adskillige ejendomme. Den ene tornado har også lagt vejen forbi den internationale lufthavn Dallas Fort-Worth, hvor flyafgange og landinger er blevet aflyst, og de rejsende er blevet bedt om at søge ly for stormen.

- Det er en alvorlig situation, lyder det fra NBCs reporter, mens TV-stationen viser liveoptagelser fra områderne Dallas, Ellis, Johnson og Tarrant, hvor en stor tragtformet sky bevæger sig mod et beboelsesområde, mens lysglimt fra eksploderende elmaster oplyser himlen. Der er også meldinger om biler, der bliver slynget gennem luften over en motorvej. Selv store lastbiler er blevet set flyve gennem luften, mens træer er blevet blæst omkuld.

De amerikanske myndigheder forsøger at danne sig et overblik over skadernes omfang, men der er foreløbig ingen meldinger om døde. En person er foreløbig blevet indlagt.

Skolerne syd for Dallas er blevet lukket ned og mindst 30.000 husstande er uden strøm på grund af tornadoerne, der også har sendt kaskader af hagl på størrelse med golfbolde ned over et af de ramte områder.

Samtidig er adskillige forretninger og campingvogne, der bruges til beboelse blevet ødelagt.

- Folk er tumlet ud af deres hjem, overrasket over, at de er overlevet, rapporterer NBC 5s journalist Ken Kalthoff fra byen Lancaster.

Tornadoer dannes ifølge danske DMI over hele verden, men særligt i de centrale dele af USA, hvor mere end 1000 er optalt på et år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.