Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tornadoer og oversvømmelser i USA - 14 omkommer

Voldsomt uvejr har raseret dele af USA og dræbt mindst 14 personer. Det ventes at fortsætte mandag.

Voldsomt uvejr har raseret dele af USA og dræbt mindst 14 personer. Det ventes at fortsætte mandag.
Voldsomt uvejr har raseret dele af USA og dræbt mindst 14 personer. Det ventes at fortsætte mandag.

Mindst 14 personer har i weekenden mistet livet under et voldsomt uvejr i USA. Det er gået ud over delstater i Midtvesten og i den sydlige del af landet.

Huse er blevet ødelagt, veje blokeret og biler væltet. Og i Texas er mindst er mindst fire tornadoer blevet bekræftet.

Lou Ann Everett, der er borgmester i Canton, som ligger små 100 kilometer øst for Dallas, kalder de dødelige ødelæggelser »hjerteknusende og foruroligende«.

Samtidig fortæller hun ifølge Reuters, at fire personer er døde i den texanske by, mens 49 er blevet behandlet for skader.

Delstaterne Arkansas, Mississippi, Missouri og Tennessee er også blevet ramt af det voldsomme uvejr. I Tennessee blev en toårig pige dræbt, da et fodboldmål af metal blev væltet af stormen og faldt ned over hende.

Nogle af stederne har stormene ført oversvømmelser med sig.

Blandt ofrene for oversvømmelserne var en 72-årig kvinde, der befandt sig i sin bil, da vandet trak hende væk, beretter CNN. Et barn blev desuden dræbt af elektrisk stød.

Ifølge Reuters har 100.000 hjem og virksomheder været ramt af strømnedbrud som følge af uvejret.

Det dårlige vejr forventes at fortsætte mandag eftermiddag, hvor der er meldt om flere tornadoer og oversvømmelser i dele af USA.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.