Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Toprådgivers exit er endnu et prestigetab for Trump

Præsident Trumps forhold til Rusland har været en betændt sag længe, og det er kun blevet værre med opsigelse.

Trumps sikkerhedsrådgiver, Michael Flynn, trækker sig efter kontrovers.
Trumps sikkerhedsrådgiver, Michael Flynn, trækker sig efter kontrovers.

Den tunge sky af politiske problemer, der har hængt over præsident Donald Trump i et stykke tid, er blevet endnu mørkere, efter at hans nationale sikkerhedsrådgiver, Michael Flynn, har valgt at træde tilbage.

Det vurderer Niels Bjerre-Poulsen, der er lektor ved Center for Amerikanske Studier ved Syddansk Universitet.

»Det er et prestigetab for en præsident, som over for sine tilhængere har slået sig op som en dreven leder, der kan finde ud af at vælge sine folk,« siger han.

Michael Flynn har været en af Trumps mest indflydelsesrige medarbejdere. Han har forladt posten natten til tirsdag dansk tid.

Det er sket i kølvandet på en kontrovers om samtaler, som Flynn har haft med Ruslands ambassadør i USA.

Her har rådgiveren tilsyneladende diskuteret sanktioner med Rusland, før Trump overhovedet var tiltrådt som præsident. Og det må man ikke. Samtidig har han givet forkerte oplysninger til vicepræsident Mike Pence om samtalen.

De to ting tilsammen gør det til en vanskelig sag for Flynn at sno sig ud af. Derfor har han taget konsekvensen og ryddet sit skrivebord. Det er dog formentlig sket efter aftale med Trump, lyder det fra Niels Bjerre-Poulsen.

Timingen er heller ikke optimal. Præsidenten har allerede lidt et nederlag, da hans indrejseforbud er blevet suspenderet. Samtidig har spørgsmålet om Rusland og den russiske præsident, Vladimir Putin, spøgt længe.

»Det er problematisk, fordi det rammer ind i noget, der hele tiden har været lidt betændt: Forholdet til Rusland. Det føjer både til mistanker eller uklarheder om, hvilket forhold der er mellem de to,« siger Bjerre-Poulsen.

Michael Flynn nåede at være national sikkerhedsrådgiver i godt tre uger.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.