Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Topminister efterlyser konservative kandidater i magtkamp

Britisk udenrigsminister siger, at konservative kandidater må melde ud i magtkamp om partilederposten.

London. Den britiske udenrigsminister, Philip Hammond, siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at det vil være katastrofalt for Storbritannien at forlade EU's indre marked.

Hammond, som førte kampagne for at briterne skulle blive i EU, siger, at Storbritannien ikke vil være i stand til at bevare adgang til det indre marked, hvis det også insisterer på at få fuldstændig kontrol over migrationen til landet fra EU's medlemslande.

Hammond siger samtidig, at kandidaterne til at overtage formandsposten i det regerende konservative parti må gøre det klart, hvordan de står i forhold til afgørende spørgsmål om blandt andet migration og adgang til det indre marked.

Han fastslår videre, at regeringen vil blive siddende, indtil en ny premierminister er indsat efter David Cameron.

- Det er en selvfølge, at den nye premierminister vælger sin egen regering, og vi bliver alle på vores poster, indtil denne er indsat, siger Hammond, som samtidig erkender, at Storbritannien fremover får sværere ved at beskyttet Gibraltars interesser.

- Men selvfølgelig kan vi forsvare Gibraltars territorium, pointerer han.

Den britiske udenrigsminister siger, at han ikke selv er kandidat til at overtage partilederposten efter Cameron.

- Jeg vil gerne se alle dem, der er kandidater, og så vil jeg vide, hvordan de vil løse det afgørende spørgsmål om det indre marked, siger Hammond og gentager, at kampagnen for at forlade EU har fremsat løfter, der er indbyrdes modstridende.

Hammond har pointeret, at landet har brug en følelse af kontinuitet og stabilitet, siger Philip Hammond.

Cameron har sagt, at han træder tilbage i oktober.

- Jeg mener ikke, at det vil være rigtigt, at jeg skulle være kaptajnen, som fører landet mod sin næste destination, sagde Cameron efter folkeafstemningen.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.