Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Topembedsmænd forlader job efter Benghazi-rapport

Mens Hillary Clinton som udenrigsminister fralægges ansvaret for angrebet på USAs konsulat i Benghazi, er tre topembedsmænd blevet bedt om at forlade deres poster, og sikkerhedschefen er gået frivilligt.

USA: Den voldsomme kritik af Udenrigsministeriet for »ledelsesmæssige mangler« oven på angrebet på det amerikanske konsulat i Libyen koster nu stillinger. Ministeriet bekræfter, at chefen for den diplomatiske sikkerhed, Eric Boswell, har forladt sit job øjeblikkeligt, mens tre andre topembedsmænd har fået en fyreseddel. Det skriver Reuters.

I en kort udtalelse siger ministeriets talskvinde Victoria Nuland ligeledes, at de fire er på »administrativ orlov«.

Tirsdag konkluderede en uafhængig rapport, at sikkerheden ikke var høj nok på konsulatet i Benghazi, da det blev udsat for det dødbringende angreb 11. september i år, og at der var en sikkerhedsfejl, som ikke burde forekomme ved diplomatiske bygninger. Blandt andet noterer rapporten, at der var for få sikkerhedsfolk til at beskytte bygningen, hvor den amerikanske ambassadør Christopher Stevens og tre andre medarbejdere befandt sig, da de mistede livet

Onsdag kom det frem, at rapporten ikke har fundet, at udenrigsminister Hillary Clinton er ansvarlig for sikkerhedsfejlene, selv om ansvaret ligger i hendes ministerium, og selv om hun accepterer konklusionerne i den uafhængige rapport.

- Udenrigsministeren har taget et klart ansvar her, det er fra mit synspunkt ikke rimeligt i forhold til hendes specifikke viden, siger Michael Mullen, som står i spidsen for undersøgelsen, til Reuters.

Clinton varsler samtidig, at sikkerheden ved amerikanske ambassader og konsulater vil blive skærpet - hun vil blandt andet sende hundredvis af ekstra marinesoldater til de amerikanske missioner rundt om i verden.

Angrebet på konsulatet skabte røre i Libyen såvel som i USA, hvor Det Republikanske Parti kritiserede præsident Barack Obama for ikke at gøre nok for at beskytte amerikanske diplomater, og angrebet blev derfor også et emne i den daværende valgkamp.

Det har også fået konsekvenser for den amerikanske FN-ambassadør Susan Rice, som Obama angiveligt havde udset til at blive Hillary Clintons efterfølger på udenrigsministerposten. Oven på angrebet udtalte Rice ved flere lejligheder, at årsagen til angrebet var en anti-muslimsk video. Den reelle årsag viste sig senere at være en hævnaktion for USAs drab på al-Qaedas næstkommanderende Abu Yahya al-Libi, og det fik republikanske politikere til at rejse hård kritik af Rice.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.