Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tog med olie afsporet i Canada

Endnu et tog, der transporterede olie på tværs af Canada, blev tirsdag afsporet og brød i brand. Det lægger nu et yderligere pres på den senere tids krav om skrappere reguleringer af olietransporten.

CANADA: 15 togvogne og et ubemandet lokomotiv kørte tirsdag af sporet i det nordvestlige Canada, hvor toget, der blandt andet transporterede råolie og gasarten propan, brød i brand, oplyser Reuters.

»På nuværende tidspunkt kan vi ikke bekræfte, hvor mange togvogne der stadig er involveret i branden, da vores indsatspersonel ikke kan komme så tæt på,« siger direktør for offentlige og statslige anliggender i firmaet, der administrerer de canadiske jernbaner, Jim Feeny til nyhedsbureauet.

Hans medarbejdere, der natten til onsdag ankom til ulykkesstedet, bekræfter over for Reuters, at de togvogne, der er omfattet af branden, nu blot ser ud til at indeholde rester af propangassen.

»Togvognene vil med alt sandsynlighed selv brænde ud i løbet af i morgen (onsdag, red.). Men vi holder øje med det,« siger Sharon DeWitt, der er koordinator for nødforanstaltninger i området.

Afsporingen kommer blot kort tid efter, at et andet tog, der transporterede olie i staten North Dakota nær den canadiske grænse, ligeledes blev afsporet og senere hen eksploderede.

Den senere tids ulykker og den øgede amerikanske produktion af olie har ifølge Reuters fået krav om skrappere regler til at blusse voldsomt op i pressen, hvor man frygter, at flere ulykker vil finde sted som følge af den stigende transport af råolien, skriver Reuters.

I juli 2013 oplevede canadierne i storbyen Quebec, den værste togulykke i landets historie, hvor et tog, der også transporterede råolie løb løbsk og eksploderede i hjertet af området Lac Megantic, hvor 47 mennesker omkom. Ved gårsdagens hændelse måtte 45 husstande evakueres, men ifølge Reuters var der dog ingen mennesker, der kom til skade.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.