Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

To turister dræbt af snestorm i Beijing

En heftig snestorm har lammet den kinesiske hovedstad få dage før Kommunistpartiets Nationale Kongres.

Flere lastbiler sad søndag morgen fast i sneen på Badaling hovedvejen tæt på Beijing.
Flere lastbiler sad søndag morgen fast i sneen på Badaling hovedvejen tæt på Beijing.

I lufthavnen Beijing Capital International Airport er 23 fly indtil videre aflyst, dele af byens metrostation er lukkede, og omkring 700 sad i over 22 timer fast på hovedvejen Badaling. Samtidig er mindst to japanske turister er døde.

Det er situationen i den kinesiske hovedstad Beijing, efter en usædvanligt tidlig og heftig snestorm har ramt byen og de omkringliggende områder. Det vurderes, at der mellem lørdag og søndag faldt 58 mm nedbør, heraf det meste som sne. Det er den største mængde nedbør i Beijing over en 24-timers periode siden 1951

Det har resulteret i snedriver på op mod 80 centimeter flere steder i landet. Byen var derfor tvunget til at udløse det næsthøjeste alarmtrin for snestorme lørdag aften, der medførte at 2000 mennesker blev evakueret. Det skriver CNN og China Daily.

De to omkomne japanske turister blev fanget i stormen, mens de var på en tur til Den Kinesiske Mur i provinsen Hebei nord for Beijing. De to japanske kvinder på 62 og 68 år blev fanget på den ikke-restaurerede del af muren og er nu meldt døde, mens endnu japaner fortsat er meldt savnet.

En anden japansk turist og en kinesisk mand, der arbejder for en japansk turoperatør, er indlagt til behandling på et lokalt sygehus. De var en del af en gruppe, som indledte en bestigning af bjerget op mod Den Kinesiske mur fra Beijing-siden, men blev fanget i uvejret.

Regeringen har sat 60.000 mand på stand-by til at rydde vejene for sne for at sikre en succesfuld åbning af Kommunistpartiets partikongres. Stormen er stilnet af mandag, og der forventes ikke yderligere sne de næste dage.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.