Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

To terroranholdelser får Italien til at øge sikkerheden

Indenrigsministeren har bedt politiet om at styrke kontrollen ved turistområder og andre travle steder.

Indenrigsminister Marco Minniti har bedt landets politistyrker om at styrke kontrollen yderligere ved turistområder og andre travle steder. Scanpix/Andreas Solaro/arkiv
Indenrigsminister Marco Minniti har bedt landets politistyrker om at styrke kontrollen yderligere ved turistområder og andre travle steder. Scanpix/Andreas Solaro/arkiv

Italienske myndigheder har hævet sikkerhedsniveauet i landet.

Det skete sent onsdag aften, efter at to terrormistænkte med mulig tilknytning til Islamisk Stat var blevet anholdt inden for de seneste 48 timer.

Tirsdag blev en islamistisk lærer anholdt i den sydlige by Foggia under mistanke om at have indoktrineret små børn til jihad. Dagen efter blev en potentiel "ensom ulv" anholdt i Torino mistænkt for terrorplanlægning.

Som reaktion herpå har indenrigsminister Marco Minniti på et ekstraordinært møde i Rom bedt landets politistyrker om at "styrke kontrollen yderligere" ved turistområder og andre travle steder.

Det oplyser det italienske indenrigsministerium.

»Alle politistyrker og efterretningstjenester vil blive indsat på antiterrorfronten«, oplyser ministeriet i en erklæring.

Meddelelsen kommer forud for pave Frans' påskefejring i Rom, der allerede bliver betragtet som en risikofyldt offentlighed begivenhed.

Anholdelsen af en 23-årig mand i Torino fandt sted, efter at han på internettet havde søgt på måder at udføre terrorangreb på.

Politichef i byen Francesco Messina fortæller, at manden for nylig havde søgt på, hvordan man udfører et terrorangreb som en "ensom ulv".

Han havde også søgt viden om, hvordan man knivstikker folk eller bruger lastbiler som angrebsvåben.

»Han skulle bestemt forhindres i at gøre skade,« sagde politichefen på et pressemøde onsdag.

I et interview med avisen La Stampa giver indenrigsminister Marco Minniti flere detaljer om den anholdte lærer i Foggia. Ministeren kalder lærerens rekruttering af mindreårige for "meget skræmmende" og "uden fortilfælde i Vesten".

Indenrigsministeren sammenligner lærerens metoder med Islamisk Stats metoder i Syrien og Irak.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.