Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

To stater stemmer »ja« til fri hash

Men USAs føderale love vil formentlig stoppe liberaliseringen.

ARKIVFOTO. Et flertal af vælgerne i to amerikanske stater, Colorado og Washington, har stemt ja til fri marihuana til privat brug
ARKIVFOTO. Et flertal af vælgerne i to amerikanske stater, Colorado og Washington, har stemt ja til fri marihuana til privat brug

Et flertal af vælgerne i to amerikanske stater, Colorado og Washington, har stemt ja til fri marihuana til privat brug, skriver The Guardians hjemmeside.

I Colorado stemte 52,7 procent af vælgerne for forslaget om fri marihuana, og en lignende andel af vælgerne gjorde det samme i Washington.

Valgresultatet vil dog formentlig ikke få nogen betydning, fordi USAs føderale love fortsat forbryder brug af marihuana. Alligevel kalder de grupper, der har argumenteret for fri marihuana, valgresultatet for historisk.

 - Vi har rejst os imod 70 års løgne, der har været med til at opretholde marihuana som et ulovligt stof, siger Betty Aldsworth, der er talskvinde for organisationen Regulate Marijuana like Alcohol (Reguler marihuana som alkohol).

»Vælgerne har talt, og det vil vi respektere«
Også organisationen American Civil Liberties støtter en liberalisering af marihuana med den begrundelse, at mange afro- og latinoamerikanere sidder i fængsel for besiddelse af marihuana.

I Colorado har mange politikere, både demokrater og republikanere, støttet politiets og andre myndigheders modstand mod en liberalisering.

- Vælgerne har talt, og det vil vi respektere. Valgresultatet vil komplicere processen, men vi vil føre den til ende. Den føderale lovgivning siger stadig, at marihuana et et illegalt stof, så bryd ikke for tidligt ud i hurraråb, siger demokraten John Hickenlooper, der er guvernør i Colorado.

Flere steder i USA har man haft medicinske forsøg med marihuana til syge, f.eks. sclerosepatienter, som kan have glæde af stoffet. Marihuana er et udbredt, men altså ulovligt nydelsesmiddel i USA.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.