Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

To personer er stadig ikke fundet efter Costa Concordia-forlis

I dag er det et år siden, at det kæmpe krydstogtskib Costa Concordia stødte på grund og delvist sank ud for den italienske vestkyst. To af de 32 døde er endnu ikke fundet.

Costa Concordia er krænget rundt og ligger nærmest på siden. Først i sensommeren 2013 forventer man ifølge det italienske nyhedsbureau ANSA, at skibet kan blive bjærget. Og det forventes at koste op mod 400 millioner dollars.
Costa Concordia er krænget rundt og ligger nærmest på siden. Først i sensommeren 2013 forventer man ifølge det italienske nyhedsbureau ANSA, at skibet kan blive bjærget. Og det forventes at koste op mod 400 millioner dollars.

I dag er det et år siden, at det kæmpe krydstogtskib Costa Concordia stødte på grund og delvist sank ud for den italienske vestkyst.

Ombord var 4.200 personer. 32 personer mistede livet i det mørke og vinterkolde vand. To af dem er endnu ikke blevet fundet. De findes formentlig et sted på skibet, hvor redningsfolk endnu ikke har kunnet få adgang, skriver bt.dk.

Skibet Costa Concordia ligger nemlig stadig på grund ud for den lille ø Giglio ved den italienske vestkyst.

Skibet er krænget rundt og ligger nærmest på siden. Først i sensommeren 2013 forventer man ifølge det italienske nyhedsbureau ANSA, at skibet kan blive bjærget. Og det forventes at koste op mod 400 millioner dollars.

Katastrofen skete, da det 290 meter lange og 38 meter brede skib sejlede for tæt på øen og ramte nogle klipper under vandet.

Kl. 21.45 den 13. januar 2012 grundstødte skibet, og det fik en kæmpe flænge i skroget, der betød, at skibets motorer blev oversvømmet. Skibet tog vand ind og strømmen gik i hele skibet.

Men at sejle alt for tæt på kysten skulle vise sig langt fra at være den eneste fatale beslutning, som blev taget på broen, denne skæbnesvangre aften.

De ansvarlige på skibet tøvede efterfølgende med at sætte en redningsaktion i gang. I første omgang hævdede man, at der blot var tale om et strømsvigt.

Først kl 23 erkendte kaptajnen, at det var nødvendigt at evakuere skibet.

Men evakueringen forløb kaotisk. Og ydermere valgte kaptajn Francesco Schettino at forlade skibet og redde sig selv, inden skibets passagerer og besætning var blevet reddet.

Klokken 00.30 blev han set på land. På det tidspunkt, var langt fra alle blevet reddet. Først kl 4.46 meddelte politiet, at alle var blevet evakueret, og at der kun var redningsfolk tilbage på skibet.

32 personer fra forskellige lande omkom. De to, som endnu er savnede, er en 50-årig italiensk kvinde, Maria Grazia Trecarichi, som var passagerer på skibet. Den anden er det 33-årige besætningsmedlem fra Indien Russel Rebello.

Det yngste offer for katastrofen var en fem-årig italiensk pige, Dayana Arlotti, som først blev fundet 40 dage efter det katastrofale forlis.

Dagen i dag vil der være en række mindehøjtideligheder på øen Giglio. Blandt andet vil man afsløre en mindeplade på molen med navnene på alle ofrene for tragedien. Og på klokkeslættet for forliset vil der blive sat fakler ud på havet. Det skriver det italienske nyhedsbureau ANSA.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.