Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

To mænd anholdt for Toulouse-terror

Fransk politi har pågrebet to personer, som mistænkes for at stå i ledtog med Mohamed Merah, der sidste år dræbte soldater og jødiske børn i og omkring den sydfranske by Toulouse.

FRANKRIG: Handlede Mohamed Morah på egen hånd, da han sidste år skød og dræbte tre franske soldater, en rabbiner og tre jødiske børn i Toulouse og Montauban?

Nej, mener fransk politi, der siden de blodige terrorangreb i marts 2012 har arbejdet ud fra en teori om, at den 23-årige fransk-algeriske drabsmand fik hjælp fra islamistiske kræfter i ind- og udland.

Mohamed Merahs bror sidder allerede fængslet, mens politiet undersøger hans rolle i angrebene, og nu har man anholdt yderligere to mænd i tilknytning til sagen. Ifølge Reuters blev de to mænd på 29 og 30 år pågrebet tirsdag i det sydvestlige Frankrig. Det er endnu uvist, hvad de helt konkret mistænkes for.

Mohamed Merah skabte skræk og rædsel i Frankrig med sine angreb på soldater i først Montauban og siden storbyen Toulouse. Tre faldskærmssoldater blev dræbt, mens en fjerde blev hårdt såret.

19. marts rettede Merah sin dødelige opmærksomhed mod Toulouses jødiske samfund. Mandag morgen kørte han til skolen Ozar Hatorah, hvor han skød en rabbiner, der var lærer på skolen, og dennes to små sønner. Efterfølgende jagede han elever og lærere gennem skolens gange, inden han fik fat i en otteårig pige, som han skød i hovedet, mens han holdt hende i håret.

Tre dage senere blev Mohamed Merah omringet i sin lejlighed af fransk politis eliteenhed, RAID, og efter en belejring, der varede mere end et døgn, blev han skudt og dræbt.

Hans motiver for drabene var angiveligt at hævne franske og israelske overgreb mod muslimer. Den franske indenrigsminister, Manuel Valls, sagde mandag ifølge Reuters, at Merah efter hans opfattelse ikke var en »ensom ulv«, men at han modtog hjælp fra udlandet og blev radikaliseret i Frankrig.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.