Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

To fyret efter politisk skandale i USA

To højtstående topfolk fra New Jerseys republikanske guvernør Chris Christies inderkreds er blevet fyret, efter de har løjet omkring en politisk skandale om vejbanelukninger på en bro med et politisk motiv.

USA: New Jerseys guvernør Chris Christie lagde sig torsdag fladt ned og undskyldte over for vælgerne, efter en politiske skandale, der hurtigt er blevet døbt »Bridgegate«, har ramt den republikanske politiker, som af mange ses som en seriøs kandidat til det næste amerikanske præsidentvalg.

På et pressemøde forklarede Chris Christie, at han ikke havde noget kendskab til, at personer i hans stab øjensynligt har være involveret i lukningen af vejbanerne på George Washington-broen mellem New Jersey og New York i fire dage i september sidste år. En lukning, der skabte trafikkaos, og ifølge offentliggjorte email-korrespondancer og sms-beskeder fra medarbejdere fra Christies stab viser, at der muligvis har været tale om en bevidst lukning som hævn for, at borgmesteren i Fort Lee, Mark Sokolich, ikke støttede et genvalg af Christie som guvernør.

»Jeg er flov og ydmyget af den opførsel, som nogle fra min stab står bag. Jeg er ikke tvivl om, at deres opførsel er uacceptabel, og den viser ikke respekt for regeringen og de folk, vi tjener,« sagde Chris Christie på pressemødet.

Han har derfor også valgt at fyre de to medarbejdere, der har stået bag de offentliggjorte emails og sms-beskeder. Det drejer sig om Christies vice-stabschef, Bridget Anne Kelly, mens hans tidligere kampganeleder Bill Stepien har fået besked om ikke at involvere sig mere i arbejdet med den eller populære republikanske politiker.

Kort før Chris Christies pressemøde meddelte statsadvokaten i New Jersey, at han vil gå ind i »Bridgegate« for at undersøge, om der er sket lovbrud.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.