Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

To dræbte og flere sårede efter helikopterstyrt i London

En helikopter er fløjet ind i kran i det centrale London og er styrtet ned. Politiet melder om to dræbte og ni sårede. Alle spekulationer om en terroraktion afvises. Se video her.

STORBRITANNIEN: En helikopter har omkring klokken ni onsdag formiddag dansk tid har ramt en kran, der stod på toppen af en bygning i det centrale London tæt ved Wandsworth Road syd for Themsen.

Helikopteren brød i brand, og to personer er blevet dræbt, mens ni er blevet såret, heriblandt én, der er kommet alvorligt til skade, oplyser politikommissær ved politiet i London, Bernard Hogan-Howe, til Reuters. Ifølge BBC sad den ene af de dræbte i helikopteren, mens den anden befandt sig på jorden. Fire af de sårede er blevet kørt til hospitalet, mens de øvrige fem er blevet behandlet på stedet.

Øjenvidner fortæller til Reuters, at dele af den brændende kranen styrtede ned fra bygningen, og det fik blandt andet en bil til at bryde i brand. Brandmænd måtte redde en mand ud af bilen og fik hurtigt kontrol over ilden. Dele af kranen hænger stadig ned på siden af bygningen sammen med helikopteren. Bygningen på den anden side af gaden er blevet skadet af flammerne fra den brændende helikopter og kran.

- Der lød et virkelig højt brag. Vi så kranen falde til jorden og så enorme mængder af sort røg, fortæller Julie Marsden, der arbejder på et kontor tæt ved ulykkesstedet, til Reuters.

Ulykken skete tæt ved metro- og togstationen Vauxhall ikke langt fra MI6’ Thames House, der er hovedkvarter for den britiske efterretningstjeneste. Bygningen »The Tower«, som kranen stod på, er ved at blive opført og skal bruges til beboelse. Den ventes at blive en af Europas højeste bygninger.

Politiet afviser alle spekulationer om, at der er tale om en terroraktion mod den engelske hovedstad, skriver Reuters.

Flere politibiler, ambulancer, otte brandbiler og 60 brandmænd er på stedet. Helikopteren er styrtet ned i to biler, som er brudt i brand, rapporterer øjenvidner ifølge The Guardian, og BBC skriver, at branden er under kontrol.

- Da jeg hørte eksplosionen, var det som et jordskælv... som en gaseksplosion. Da jeg så op, kunne jeg se vragrester falde mod jorden, siger Sarah Beth-Casey, der bor i nærheden af ulykkesstedet, til Sky News.

Politikommissær Bernard Hogan-Howe fortæller, at helikopteren var blevet omdirigeret til en helikopterlandingsplads i Battersea nær ulykkesstedet. Han vil ikke gå mere i detaljer, før de pårørende er underrettet.

Det har været en tåget morgen i det engelske, og sigtbarheden kan meget vel have været en medvirkende faktor til ulykken.

Se kort amatørvideo fra helikopterstyrtet i London:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.