Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

To dræbt efter påkørsel af menneskemængde i Tyskland

To ofre blev dræbt, da en varevogn påkørte cafégæster i vesttysk by lørdag. Den formodede gerningsmand skød sig selv. Ifølge myndighederne er der ikke tegn på, at angrebet er islamistisk.

Politi og redningsfolk er tilstede i Münster i Tyskland, hvor en bil lørdag eftermiddag påkørte en menneskemængde. Flere meldes dræbt og såret.
Politi og redningsfolk er tilstede i Münster i Tyskland, hvor en bil lørdag eftermiddag påkørte en menneskemængde. Flere meldes dræbt og såret.

En varevogn er lørdag eftermiddag kørt ind i en menneskemængde på et centralt beliggende torv i den tyske by Münster. To personer døde ved angrebet, ifølge politiet, og omkring 20 er såret.

Den formodede gerningsmand skød ifølge politiet i Münster sig selv umiddelbart efter angrebet, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

På et pressemøde lørdag aften bekræftede indenrigsminister i den tyske delstat Nordrhein-Westfalen, Herbert Reul, at der ikke er tegn på, at angrebet er islamistisk.

De dræbte er en 51-årig kvinde fra Lüneburg og en 65-årig mand fra Borken, oplyser Roland Vorholt fra politiet i Münster i en pressemeddelelse udsendt lørdag aften.

Politiet har identificeret gerningsmanden som Jens R. - en 48-årig tysk statsborger, der boede ikke langt fra gerningsstedet i Münster, og som led af psykiske problemer.

Angrebet fandt sted tæt ved statuen »Der Kiepenkerl«, der forestiller handelsrejsende, der med en sæk på ryggen, rejste fra gård til gård og solgte varer. Statuen har dannet forlæg for en Jeff Koons. Torvet var ikke afsikret med pullerter, skriver Süddeutsche Zeitung.

Da politiet kort efter angrebet ankom til gerningsstedet, stak der ledninger ud af bilen, og området blev afspærret og folk opfordret til at holde sig væk af frygt for bomber, men bilen indeholdt udover det våben, som gerningsmanden skød sig selv med, kun store kanonslag og en gaspistol, oplyser politiet i Münster i pressemeddelelsen.

Politiet har undersøgt gerningsmandens hjem, som man sprængte sig adgang til. Her fandt man også store mængder store kanonslag og et attrapvåben, en model af en AK47.

Baggrunden for det dødelige angreb i Münster ifølge byens borgmester Markus Lewe stadig uklar.

»Hele Münster sørger over denne forfærdelige begivenhed. Vores sympati går til de døde slægtninge. Vi ønsker, at de sårede kommer sig hurtigt,« siger han blandt andet i en video, der er lagt op af et lokalt medie i byen. Borgmesteren har også udtalt sig om hændelsen til tyske medier i en video, der er lagt på Facebook af Aktuelle Stunde.

Svært bevæbnede betjente og brandmænd undersøgte gerningstedet lørdag aften og tidligt søndag morgen, hvor beboerne i området fik lov til at vende tilbage til deres hjem. Politiet i Münster efterforsker stadig drabene og beder alle, der har overværet angrebet om at indsende fotos og videoer optaget af angrebet.

»Frygtelige nyheder fra Münster,« siger Ulrike Demmer, som er talskvinde for den tyske regering.

Kort før jul i 2016 blev 11 mennesker dræbt i et angreb med en lastbil i Berlin, da tuneseren Anis Amri kørte en kapret lastbil ind i en folkemængde på julemarkedet på Breitscheidplatz, der ligger i hjertet af den tyske hovedstad.

I Nice blev 86 dræbt og mere end 450 såret, da en mand kørte en lastbil gennem en folkemængde, samlet for at se fyrværkeriet på Bastilledagen 14. juli 2016.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.