Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tilliden til David Cameron dykker midt i britisk EU-opgør

Tillid til premierministeren er faldet med 8 procentpoint til 21 procent. Dødt løb mellem ja- og nej-fløj.

Ny meningsmåling fra meningsmålingsinstituttet YouGov viser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at ja-siden og nej-siden i forhold til EU er lige store i Storbritannien forud for folkeafstemningen i juni. Hver lejr ligger på 39 procent i målingen.

Samtidig viser en måling, som avisen The Times har fået foretaget, at den konservative premierminister, David Camerons, opbakning blandt vælgerne er faldet med otte procentpoint, så den nu ligger på 21 procent.

Støtten til den proeuropæiske lejr og støtten til nej-siden er i dag lige store, mens 17 procent af vælgerne er uafklarede, viser YouGov-målingen. Fem procent af vælgerne siger ifølge målingen, at de ikke vil stemme ved folkeafstemningen, som finder sted den 23. juni.

I forhold til EU-spørgsmål er tilliden til premierminister David Cameron, som støtter ja-siden, faldet med otte procentpoints - til 21 procent - i forhold til en meningsmåling foretaget i februar. Til gengæld er tilliden til arbejderpartiet Labours leder, Jeremy Corbyn, steget med to procentpoint - til 28 procent, viser målingen. Labour støtter også et ja ved afstemningen.

I en måling foretaget af analyseinstituttet ICM i sidste uge stod den EU-skeptiske lejr til en sejr ved folkeafstemningen. 45 procent af briterne ønsker ifølge den måling at forlade EU, mens 42 procent vil blive i unionen. 12 procent af de adspurgte havde ikke taget stilling til folkeafstemningen.

Hvis briterne stemmer for at forlade EU, kan det sende EU ud i en ny krise og blive et emne, der vil fylde meget på dagsordenen ved EU-topmøderne i det efterfølgende år.

Ifølge en få uger gammel rapport fra Det Britiske Industriforbund (CBI) vil regningen i Storbritannien for et såkaldt "brexit" - et britisk farvel til EU - blive op mod 100 milliarder pund (957 milliarder kroner). Samtidig vil briterne miste 950.000 arbejdspladser inden 2020, hedder det i rapporten.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.