Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tilhængere går amok over voldtægsdom til guru - mindst 22 dræbt

Den indiske by Panchkulas gader fyldtes med 100.000 tilhængere, der var vrede over voldtægtsdom til guru.

Arkivfoto. Guruen står i spidsen for sekten Dera Sacha Sauda, som hævder at have 50 millioner tilhængere.
Arkivfoto. Guruen står i spidsen for sekten Dera Sacha Sauda, som hævder at have 50 millioner tilhængere.

Mindst 22 mennesker blev dræbt og yderligere 100 kom til skade fredag under uroligheder byen i Panchkula i Indien.

De voldelige uroligheder opstod, efter at en domstol kendte en populær indisk guru og sektleder skyldig i at have voldtaget to kvinder i 2002.

Omkring 100.000 tilhængere dukkede op i forbindelse med domsafsigelsen, hvor militæret også mødte talstærkt op for at forhindre uroligheder.

Politichef Isham Singh oplyste, at der var udgangsforbud i mange dele af byen som følge af urolighederne.

»Situationen er spændt men under kontrol. Folkemængderne er blevet spredt de fleste steder,« siger han i et telefoninterview med AFP.

Politiet anvendte vandkanoner mod en ophidset folkemængde efter domsafsigelsen. Blandt andre blev journalister angrebet af guruens tilhængere.

Det kom også til voldelige sammenstød i flere nærliggende delstater.

Sektlederen Gurmeet Ram Rahim bliver overført til et fængsel i byen Rohtak. Han kalder sig selv helgen dr. Gurmeet Ram Rahim Singh Ji Insan, og han får udmålt sin straf mandag. Han nægtede sig skyldig.

Gurmeet Ram Rahim står i spidsen for sekten Dera Sacha Sauda, som hævder at have 50 millioner tilhængere.

De to kvinder var en del af guruens følge. Ifølge dommen voldtog guruen de to kvinder i sin ashram - samlingssted for sektens tilhængere - tilbage i 2002.

Kort efter at guruen var kendt skyldig, brød tilhængere foran retsbygningen ud i tilråb, og flere gik til angreb på fremmødte journalister og deres udstyr.

Ifølge britiske BBC's korrespondent på stedet affyrede militæret tåregas mod mængden af ophidsede tilhængere af guruen, der var mødt frem foran retsbygningen.

15.000 betjente og soldater blev sat ind i byen, hvor skoler lukkede ned, og togtrafik blev aflyst fredag på grund af retssagen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.