Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tigerne gør comeback i Indien

Antallet af tigere i Indien er steget med næsten en tredjedel til 2.226, viser en undersøgelse fra Indiens regering.

INDIEN: Raw!

Store kattedyr i Indien ser ud til at blive hjulpet godt på vej af de tiltag, der er blevet lavet, for at bevare dem. En ny undersøgelse viser, at antallet af tigere i Indien er steget med 30,5 procent på fire år. Antallet er gået fra 1.706 i 2010 til 2.226 sidste år. Det skriver Reuters.

»I en tid, hvor den globale tigerbestand er truet, er det opmuntrende, at bestanden i Indien er voksende,« siger Indiens miljøminister, Prakash Javadekar.

En optælling af tigerne er foregået ved hjælp af moderne teknologi. Der er blevet sat 9.700 kamerafælder op i 18 indiske delstater, som har kunnet dokumentere deres nogenlunde antal. Eksperter inden for området roser den forbedrede forvaltning af tigernes levesteder over hele landet.

»Disse resultater bekræfter, at mere end halvdelen af verdens tigere befinder sig i Indien,« siger direktør i WWF-Indien, Ravi Singh.

Det anslås, at der ved årtusindeskiftet var omkring 40.000 tigere i Indien, men krybskytteri og tab af levesteder har været tæt på at udrydde arten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.