Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tidligere Trump-medarbejder tilstår løgn i Rusland-udredning

Højre hånd for Trumps tidligere kampagnechef risikerer at få fængselsstraf for løgn og konspiration.

Den tidligere Trump-medarbejder Rick Gates ankommer til retsbygningen i Washington fredag. Scanpix/Mark Wilson
Den tidligere Trump-medarbejder Rick Gates ankommer til retsbygningen i Washington fredag. Scanpix/Mark Wilson

Washington. En tidligere højtstående medarbejder i Donald Trumps valgkamp har fredag ved en domstol i Washington erklæret sig skyldig i at have løjet for amerikanske myndigheder og i at have konspireret mod USA's regering, som det hedder i anklageskriftet.

Det er sket i forbindelse med den igangværende undersøgelse af mulig russisk indblanding i den amerikanske valgkamp.

Medarbejderen, Rick Gates, har været i fokus i den særlige Rusland-udredning, der ledes af Robert Mueller.

Det samme har Paul Manafort, som var Donald Trumps kampagnechef i fem måneder i 2016, mens Rick Gates var næstkommanderende under Manafort.

Gates erkender fredag ved en domstol i Washington, at han har løjet over for efterforskerne og indgivet falske oplysninger til det amerikanske justitsministerium om udenlandsk lobbyvirksomhed.

Denne type lovovertrædelse straffes normalt med fængsel i mellem 57 og 71 måneder. Det er endnu ikke klart, hvornår domstolen vil udmåle straffen.

Gates kan imidlertid få straffen nedsat, fordi han har samarbejdet med den særlige undersøger, Robert Mueller.

Torsdag kom der nye anklager frem mod Manafort og Gates. De beskyldes blandt andet for skatteunddragelse og hvidvask af 30 millioner dollar.

Manafort fastholder sin uskyld trods Gates' tilståelse i retten fredag, siger den tidligere kampagnechef i en udtalelse fredag aften.

De to tidligere højtstående medarbejdere er blandt de første, der bliver tiltalt i forbindelse med Robert Muellers undersøgelse af et muligt samarbejde mellem Rusland og Trump-kampagnen op til præsidentvalget i 2016.

Gates er desuden blevet sigtet for at have løjet under forhør i den særlige Rusland-udredning, der ledes af den særlige anklager Robert Mueller.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.