Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tidligere præsident Sarkozy skal for retten i sag om snyd

En sag om ulovlig kampagnestøtte i 2012 får et juridisk efterspil for tidligere fransk præsident.

Tidligere præsident i Frankrig Nicolas Sarkozy anklages for ulovlig kampagnestøtte.
Tidligere præsident i Frankrig Nicolas Sarkozy anklages for ulovlig kampagnestøtte.

Paris. Frankrigs tidligere præsident Nicolas Sarkozy skal på anklagebænken i en retssag om ulovlig kampagnestøtte i 2012.

Det siger juridiske kilder til det franske nyhedsbureau AFP.

Ifølge avisen Le Figaro skal Sarkozy i retten sammen med 13 andre tiltalte.

Allerede sidste år meddelte anklagemyndigheden i Frankrig, at der ville blive rejst tiltale mod landets tidligere præsident.

Sarkozy og flere omkring ham beskyldes for ulovlig kampagnestøtte i 2012.

Den tidligere statsleder har ifølge anklagerne snydt med bogføringen på en måde, så han kunne bruge langt flere penge end tilladt på sin kampagne ved præsidentvalget i 2012.

Sagen involverer pr-firmaet Bygmalion, som stod for at organisere dele af Sarkozys kampagne. Bygmalion skal have begået snyd i større omfang.

Flere medarbejdere fra pr-firmaet har tilstået svindlen. Det samme gælder flere ledende medlemmer fra Sarkozys stab af kampagnefolk. Dog har ingen sagt, at Sarkozy selv kendte til ulovlighederne.

62-årige Sarkozy var præsident i Frankrig fra 2007 til 2012, hvor han tabte til den nuværende franske præsident, François Hollande.

Anklagemyndigheden mener, at snyderiet gjorde det muligt for Sarkozys kampagne at bruge mere end de tilladte 22,5 millioner euro på valgkampen, svarende til 167 millioner kroner.

Snyderiet skal være sket ved at bruge falske fakturaer fra Bygmalion. Regningerne blev ifølge beskyldningerne sendt til Sarkozys parti i stedet for præsidentens egen kampagnestab.

Nicolas Sarkozy har frem mod præsidentvalget i Frankrig i år forsøgt at blive kandidat til posten endnu en gang.

Det mislykkede dog, da Francois Fillon fik flere stemmer ved Det Republikanske Partis primærvalg sidste år. Fillon var premierminister i Sarkozys regering.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.