Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tidligere minister sår tvivl om Mays fremtid efter »katastrofal« måling

Den tidligere finansminister George Osborne kalder valgstedsmålinger »katastrofale« for De Konservative.

George Osborne mener, at Theresa Mays fremtid, som leder af Det Konservative Parti kan være i fare, hvis valgstedsmålingerne holder stik. Arkivfoto. Reuters/Hannah Mckay
George Osborne mener, at Theresa Mays fremtid, som leder af Det Konservative Parti kan være i fare, hvis valgstedsmålingerne holder stik. Arkivfoto. Reuters/Hannah Mckay

Den tidligere konservative finansminister George Osborne kalder en valgstedsmåling i Storbritannien »katastrofal« for premierminister Theresa May.

»Hvis denne måling viser sig at holde stik, så er det en komplet katastrofe for De Konservative og for Theresa May,« siger han til ITV News ifølge Reuters.

Ifølge målingen går De Konservative tilbage med 17 mandater sammenlignet med seneste valg.

Dermed vil premierministeren miste det absolutte flertal i parlamentet - hvis altså målingerne holder stik.

Og det vil være en uoverskuelig situation for De Konservative, der forbereder sig på de afgørende brexitforhandlinger.

»Det er svært at se, hvordan de (De Konservative, red.) kan samle en koalition for at fastholde regeringsmagten.«

»På den anden side er det svært at se, hvordan Labour skal kunne gøre det, så vi bevæger os på en knivsæg,« siger George Osborne om valgstedsmålingen.

Den tidligere finansminister spekulerer allerede i, hvorvidt Theresa May kan overleve som partileder, hvis målingen holder stik.

»Det er klart, at hvis hun får et værre resultat end for to år siden og ikke er i stand til at danne en regering, så er jeg i tvivl, om hun vil overleve på længere sigt,« siger George Osborne ifølge The Guardian.

Valgstedsmålingen får også leder af det britiske uafhængighedsparti, Ukip, til at fælde en foreløbig men hård dom over premierministeren.

»Hvis valgstedsmålingerne er sande, så har Theresa May bragt brexit i fare. Jeg sagde fra begyndelsen, at det var en fejl at udskrive valg. Hybris,« skriver Paul Nuttal på Twitter.

Hvis Theresa May og De Konservative mister flertallet i parlamentet, skal partiet forsøge at finde støttepartier for at forme en koalition.

Foreløbig er der dog ikke megen opbakning at hente fra tidligere partnere.

Således har den tidligere leder af Liberaldemokraterne Nick Clegg afvist, at partiet vil støtte De Konservative i et regeringssamarbejde.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.