Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tidligere finansminister slipper for politi efter våd fest

Anders Borg bliver ikke længere undersøgt af svensk politi for seksuelle krænkelser. Politiet mangler vidner.

En våd fest, som Sveriges tidligere konservative finansminister Anders Borg deltog i, ser ikke ud til at få et retsligt efterspil for Borg. - Foto: Scanpix/Mads Nissen
En våd fest, som Sveriges tidligere konservative finansminister Anders Borg deltog i, ser ikke ud til at få et retsligt efterspil for Borg. - Foto: Scanpix/Mads Nissen

Sveriges tidligere konservative finansminister Anders Borg slipper for yderligere undersøgelser af politiet.

Ifølge nyhedsbureauet TT er undersøgelsen af Borg blevet lagt ned, fordi der ikke er nogen, der ønsker at vidne eller lægge sag an mod ham.

»Der er ingen grund til at fortsætte efterforskningen, fordi der ikke er kendte sagsøgere eller vidner,« siger Mats Eriksson, kommunikationsmedarbejder ved politiet i Stockholm til TT .

Anders Borg blev politianmeldt anonymt lørdag efter en fest, der senere har fået stor omtale i medierne.

Svensk politi har også meddelt, at de af egen drift ville undersøge Borg, efter at medierne har beskrevet festen.

De anonyme anmeldelser lød på, at Borg skulle have antastet en række gæster seksuelt under festen, der blev holdt for en række forretningsfolk.

Han skal have kaldt kvinder horer og ludere, og ifølge flere medier har han forsøgt at tage mænd på deres kønsdele og opfordret dem til at sammenligne størrelsen af deres lem.

Selv har Borg skrevet på sin facebookprofil, at der er tale om overdrivelser.

Han erkender dog at have huller i hukommelsen og har forklaret sig med, at han ikke er vant til at drikke alkohol.

Festen har dog fået konsekvenser for Borgs professionelle liv, hvor han har måttet forlade en post i bestyrelsen i Kinnevik, der ejer store andele i tele- og medievirksomheder.

»I en situation med stor opmærksomhed i medierne vælger jeg at forlade mine opgaver som næstformand i Kinneviks bestyrelse,« har Borg skrevet på Facebook.

Borg var tidligere en respekteret finansminister under tidligere statsminister Fredrik Reinfeldt. Han var dengang let genkendelig med sin hestehale og ring i øret.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.