Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thornings mand støtter oprør mod Labour-leder: »EU interesserer ham ikke«

Stephen Kinnock mener, at Jeremy Corbyn skal træde tilbage som Labours leder efter EU-afstemningen.

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, kræver, at Labours leder går af efter brexitafstemningen. Scanpix/Niklas Halle'n
Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, kræver, at Labours leder går af efter brexitafstemningen. Scanpix/Niklas Halle'n

London. Storbritannien er kastet ud i et politisk stormvejr efter folkeafstemningen i torsdags, hvor briterne stemte for at forlade EU.

Det mener tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, der er valgt ind i parlamentet for Labour.

Han støtter det opgør i Labour, som nu kræver, at Jeremy Corbyn træder tilbage som leder af det britiske arbejderparti.

- Labour-partiet skal sidde ved forhandlingsbordet og arbejde med premierministeren og forhandle vores exit, siger Kinnock til Sky News.

Og Kinnock slår i utvetydige meldinger fast, at Corbyn ikke længere bør være Labours leder.

- Vi har brug for en dygtig forhandler. Jeremy er en mand af enorm integritet og anstændighed, og han har været meget effektiv i kampagner på områder, som han er interesseret i.

- Men EU interesserer ham ikke, og jeg synes, det var en glansløs og halvhjertet kampagne, så det handler også om ansvaret for vores fejlslagne kampagne, siger Kinnock.

Forudsætninger for at være Labours leder har ændret sig efter afstemningen torsdag, mener Kinnock.

- Folkeafstemningen har ændret britisk politik totalt for de kommende tre, fem, ti år. Det her er vores største krise siden Anden Verdenskrig.

- Og lederen af oppositionen skal sidde ved bordet for at samle, og jeg tror ikke, at Jeremy har egenskaberne eller erfaringen som forhandler at få os igennem denne udfordrende tid, siger Kinnock til nyhedstjenesten Bloomberg.

Resultatet af folkeafstemningen fik den britiske premierminister og konservative leder, David Cameron, til at meddele, at han træder tilbage.

Corbyn har afskediget Labours skyggeudenrigsminister, Hilary Benn. I kølvandet på fyringen har flere medlemmer i Labours skyggekabinet meddelt, at de er så utilfredse med Corbyn, at de trækker sig.

Hele det politiske landskab i Storbritannien er under forandring efter folkeafstemningen, hvor 52 procent af vælgerne stemte for en britisk udtræden af EU. Både i Labour og i det regerende konservative parti har den nye situation udløst nye magtkampe.

Det næste britiske parlamentsvalg skal efter planen finde sted i 2020. En ny konservativ leder vil automatisk blive den næste premierminister, men vedkommende vil måske vælge at udskrive et valg for at vinde et personligt mandat til at regere.

Kinnock tror dog, at der kommer et valg inden for de næste 12 måneder.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.