Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning: Situationen i Algeriet er »meget bekymrende«

Statsministeren fordømmer på det kraftigste det terrorangreb i Algeriet, hvor flere gidsler har mistet livet.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er særdeles bekymret for udviklingen omkring den højdramatiske gidselsituation i Algeriet, hvor flere udenlandske gidsler holdes fanget af en islamistisk gruppe, og hvor der er meldinger om en række dræbte.

- Gidselsituationen i Algeriet har taget en meget dramatisk og tragisk udvikling. Der er fortsat stor uklarhed om de nærmere omstændigheder, men meldinger om dræbte er meget bekymrende, og mine tanker og min medfølelse går til de pårørende, udtaler statsministeren i en skriftlig kommentar på Statsministeriets hjemmeside.

Her gør hun det klart, at der er brug for internationalt samarbejde, når verdenssamfundet skal slå tilbage mod terrorister.

- Jeg fordømmer på det stærkeste dette terrorangreb. Det understreger endnu engang behovet for international solidaritet i kampen mod terrorisme og ekstremisme, forklarer Thorning-Schmidt.

Der er stadig stor usikkerhed omkring situationen ved gasanlægget i Sahara-ørkenen, hvor terrorister har holdt et stort antal gidsler fanget, og der hersker ligeledes usikkerhed omkring antallet af gidsler samt antallet af dræbte.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters lykkedes det tidligere for algeriske sikkerhedsstyrker at befri 25 udenlandske gidsler, mens seks skulle være blevet dræbt. Nyhedsbureauet ANI og TV-stationen Al-Jazeera har således meldt om 34 dræbte gidsler og 15 dræbte gidseltagere.

Norges statsminister, Jens Stoltenberg, holdt torsdag aften pressemøde, da der også er nordmænd involveret i gidselsituationen. Fire nordmænd, der har været taget som gidsler på gasanlægget, er nu i sikkerhed, mens skæbnen for ni andre nordmænd er uvis, oplyste Stoltenberg.

Det er gidseltagere fra terrorgruppen »Blodets Brigade«, som har forbindelser til al-Qaeda i Nordafrika, der står bag gidseldramaet på gasindvindingsanlægget 800 kilometer syd for hovedstaden Algier.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.