Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning satser på at give 400 millioner børn bedre liv

Ikke så meget som et eneste barn skal overlades til sig selv, lyder parolen fra Red Barnet i en ny kampagne.

400 millioner. Så mange børn rundt om i verden er afskåret fra basale muligheder som at gå i skole og få en uddannelse eller modtage behandling i tilfælde af sygdom.

Tallet fremgår af en ny rapport tirsdag fra hjælpeorganisationen Save the Children International, der i denne måned fik ny topchef i form af tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Og hun har taget hul på udfordringen med at give børn en bedre tilværelse ved at lancere en tre år lang kampagne med parolen "Every Last Child". Ikke et eneste barn i nød skal altså overlades til sig selv, lyder missionen.

I et interview med Thomson Reuters Foundation siger Helle Thorning-Schmidt, at hun stræber efter, at alle kender Save the Children og forstår filosofien om, at ved at ændre børns liv kan verden også ændre sig.

- Der er små børn, som bare ikke har en chance her i livet. Piger, flygtninge, gadebørn, handicappede børn, børn fra etniske minoriteter, opremser hun i sit første interview, siden hun satte sig til rette på sit nye kontor i det centrale London.

- Det handler ikke kun om fattigdom, men også om diskrimination. Vi har gjort store fremskridt, men der er behov for at gøre mere, for det er ikke en umulighed, at vi i vores levetid oplever en verden, hvor millioner af flere børn overlever efter femårsalderen, går i skole og får undervisning og ikke er udsat for vold, siger hun.

Den nye kampagne afspejler nogle af de 17 globale mål, som 193 FN-lande sidste år forpligtede sig til at opfylde. Deriblandt at udrydde ekstrem fattigdom og ulighed inden for en overskuelig årrække.

Red Barnet herhjemme er en af 120 underafdelinger i lige så mange lande, og Helle Thorning-Schmidt håber, at hendes mange år som højtprofileret politiker kan udnyttes til at gøre organisationens vingefang endnu større.

- Vi vil være bedre kendt. Vi ønsker at være en bevægelse bestående af millioner, så flere følger os og bidrager til det arbejde, vi udfører globalt, siger hun.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.