Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning: Bruxelles er stadig en attraktiv arbejdsplads

På trods af udsigten til nedskæringer på EU's administration, vil EU-jobs stadig være attraktive for dygtige danskere, mener statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Arkivfoto. EU-ansatte demonstrerede tidligere i november i Bruxelles mod ventede nedskæringer i den offentlige sektor. I dag spørger en dansk EU-ansat, om man mon er klar over de vilkår, hun og hendes kolleger arbejder under.
Arkivfoto. EU-ansatte demonstrerede tidligere i november i Bruxelles mod ventede nedskæringer i den offentlige sektor. I dag spørger en dansk EU-ansat, om man mon er klar over de vilkår, hun og hendes kolleger arbejder under.

BRUXELLES: De EU-ansatte har strejket i flere omgange dette efterår af frygt for at blive ramt af kraftige nedskæringer. Men ind til videre er de sluppet med skrækken for nedskæringer. Faktisk har de set udgiftsposten til EU's administration stige fra 57 mia. euro (425 mia. kr., red.) i det nuværende syvårsbudget til 63 mia. euro (470 mia. kr., red.) i forslaget for 2014 til 2020.

Men står det til Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) må de EU-ansatte i fremtiden finde sig i, at der bliver skåret på administrationen.

- Vi er nødt til at forstå alle sammen, at vi i medlemslandene skal spare. Vi skal også spare på administration, også i staten. Det ville være underligt, hvis en enkelt instans, altså EU-Kommissionen og administrationen skal gå fuldstændig fri, sagde statsministeren forud for topmødet, der nu er brudt sammen.

Felix Geradon, formand for fagforeningen Syndicale har set skriften på væggen. Han ved, at netop administrationsomkostninger er oplagt bytte for en række lande, der med Storbritannien og Danmark i front kræver nedskæringer på administrationen.

For nylig fortalte han EU Observer, at strejkerne i dette efterår har fundet sted i god tid før disse dages EU-topmøde, »fordi alle beslutningerne på topmøderne er forberedt i forvejen«.

Samtidig advarer han om, at hvis man skærer på administrationsomkostninger, »så vil EU-institutionerne ikke længere være i stand til at leve op til deres ansvar eller tiltrække kompetente medarbejdere«.

Statsministeren tror dog ikke, at der på sigt bliver færre danskere ansat i EU-systemet på grund af spareøvelser.

- Jeg tror, at dygtige danskere fortsat vil finde det attraktivt at arbejde i EU.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.