Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Theresa May: Stol på mig, og lad os sikre landet den bedst mulige Brexit-aftale

Den britiske premierminister Theresa May beder den britiske befolkning om at stole på hende og regeringen, når det gælder de kommende Brexit-forhandlinger.

»Det her valg handler om at bede befolkningen om at stole på mig og på regeringen, om at give os det mandat til at skaffe os den rigtige gode aftale for Storbritannien.«

Sådan siger den britiske premierminister Theresa May til BBC i et interview idag.

Hun beder om folks tillid, og siger, at et nyt mandat ville give hende den stærkest mulige hånd i de kommende Brexit-forhandlinger.

»Jeg vil have det her land til at kunne spille den stærkest mulige hånd i de her forhandlinger for at få den bedst mulige aftale. Fordi det er i vores langsigtede nationale interesse. Det er det, der her handler om,« siger hun til BBC Today.

Det sker, efter Theresa May igår meldte ud, at hun vil udskrive valg til afholdelse 8. juni. Det skete med ordene:

»Landet er ved at finde sammen, men Westminster er ikke,« sagde Theresa May og kritiserede samtidig oppositionspartierne for at modsætte sig Storbritanniens farvel til den europæiske union.

Det er på trods af, at hun tidligere har sagt, at hun ikke kommer til at afholde lyn-valg, altså et valg der kommer inden afslutningen på den faste fem-års valgperiode.

»Jeg kom oprigtigt til den her beslutning modstræbende, efter at have set på omstændigheder og efter at have set fremad på forhandlingsprocesserne,« siger hun.

»Da vi tog artikel 50-lovgivningen igennem, var det meget klart, og vi var i stand til at sige til folk, at det har var at levere på folkeafstemningens resultat. De ville have os til at udløse artikel 50, de ville have os til at komme videre med arbejdet med at gøre Brexit til virkelighed, og faktisk forlade den europæiske union. Det der blev klart på det tidspunkt var, at de (oppositionspartierne, red.) var fast besluttede på at frustrere de ting, der var nødvendige at gøre efterfølgende.«

Samtidig sagde premierministeren i interviewet, at hun ikke vil stille op til TV-debatter i valgkampen. Hun sagde, at valg i hendes øjne handler om at »komme ud og møde vælgerne«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.