Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Theresa May fastholder Ruslands skyld i giftattentat

Rusland udviser britiske diplomater, men det ændrer ikke ved, at Rusland står bag drabsforsøg, siger May.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Ruslands udvisning af 23 britiske diplomater ændrer ikke noget ved sagens kerne. Det mener Storbritanniens premierminister, Theresa May, der lørdag taler til forårssamlingen i det britiske konservative parti.

»Ruslands svar ændrer ikke noget på kendsgerningen, nemlig et drabsforsøg på to personer på britisk jord. Og der er ingen anden konklusion, end at den russiske stat er skyldig«, siger hun ifølge nyhedsbureauet AFP i talen i den britiske hovedstad, London.

May siger samtidig, at den britiske regering i de næste dage vil drøfte med Storbritanniens allierede, hvilke skridt der nu skal tages.

»Vi vil aldrig tolerere trusler på britiske statsborgeres eller andres liv på britisk jord fra den russiske regering. Vi kan være trygge ved den stærke støtte, vi har fået fra vore venner og allierede rundt om i verden,« siger hun også ifølge Reuters.

Premierministerens bemærkninger knytter sig til lørdagens melding fra Ruslands udenrigsministerium.

Rusland udviser 23 britiske diplomater, lukker Storbritanniens generalkonsulat i Sankt Petersborg og lukker også British Council i Moskva.

British Council er Storbritanniens internationale organisation for kultur, videnskab og uddannelse.

De russiske tiltag kommer, efter at Storbritannien i onsdags udviste 23 russiske diplomater i forlængelse af angrebet med nervegift den 4. marts i Salisbury i det sydvestlige England.

Det var her, den tidligere russiske dobbeltagent Sergej Skripal og hans datter, Julia, blev fundet bevidstløse på en bænk.

Theresa May har erklæret, at Rusland står bag. I mandags gav hun Rusland en frist til at forklare sig. Fristen udløb ved midnat mellem tirsdag og onsdag, uden at Rusland havde givet en forklaring.

Så kom udvisningen af de russiske diplomater.

Det var i øvrigt på forhånd planlagt, at Theresa May skulle tale lørdag ved partiets forårssamling.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.