Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thailands højesteret udskyder kendelse mod eksregeringsleder

Tidligere premierminister Shinawatra blev væk fra retten fredag og har fået en arrestordre mod sig.

Siden 1932 har Thailand været udsat for 12 succesfulde kup. Det seneste var i 2014, da militæret væltede Yingluck Shinawatra (billedet). Scanpix/Lillian Suwanrumpha/arkiv
Siden 1932 har Thailand været udsat for 12 succesfulde kup. Det seneste var i 2014, da militæret væltede Yingluck Shinawatra (billedet). Scanpix/Lillian Suwanrumpha/arkiv

Bangkok. Thailands højesteret udsteder en arrestordre på den tidligere premierminister Yingluck Shinawatra, der er tiltalt for uagtsomhed i sag om statslig opkøb af ris.

Der skulle være faldet endelig dom i sagen fredag, men højesteret har i stedet sat en ny dato for domsafsigelse, da den tidligere premierminister ikke mødte op i retten.

Den nye dato for domsafsigelsen er 27. september. Højesteret frygter nu, at den tidligere premierminister vil flygte ud af landet.

- Hendes advokat siger, at hun er syg og har bedt om at få udsat kendelsen. Retten tror ikke på, at hun er syg. Den har besluttet at udstede en arrestordre, siger dommer Cheep Chulamon ifølge nyhedsbureauet AFP.

Shinawatra var Thailands første kvindelige premierminister. Hun blev fjernet fra posten af en domstol, få dage før hæren tog magten ved et kup i 2014.

Uden for retssalen var tusindvis af Shinawatras støtter mødt op for at demonstrere mod domsafsigelsen. De blev flankeret af sikkerhedsstyrker, der ligeledes var indsat i tusindvis.

Den tidligere premierminister kan stå over for ti år i fængsel og en livstidsudelukkelse fra politik.

Hendes bror, Thaksin Shinawatra, der også er tidligere premierminister, flygtede fra Thailand i 2008, før han blev dømt til to års fængsel for korruption.

Retssagen handler om, at regeringen under Shinawatras ledelse bevidst købte ris til overpris hos risdyrkere i den nordøstlige del af landet.

Det var i den region, at hendes parti havde størst politisk støtte. Rispolitikken var også populær i de områder.

Andre steder i landet var der utilfredshed over premierministeren.

Yingluck Shinawatra, som ikke benægter det dyre riskøb, forklarer politikken med, at regeringen måtte støtte de fattige på landet.

Hun mener, at hun er udsat for et politisk hævntogt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.