Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tetra-Pak arving idømt betinget fængsel

Den svenske milliardær-arving Hans Kristian Rausing er idømt 10 måneders betinget fængsel for at havet ladet sin hustrus lig ligge i parrets lejlighed i to måneder.

Svensk milliardærarving (th) levede med sin afdøde hustru, der har hævdet at vide, hvem Olof Palmes morder er, gennem længere tid i deres hjem i London.
Svensk milliardærarving (th) levede med sin afdøde hustru, der har hævdet at vide, hvem Olof Palmes morder er, gennem længere tid i deres hjem i London.

ENGLAND: Den svenske milliardær og Tetra Pak-arving Hans Kristian Rausing er idømt 10 måneders betinget fængsel for at have ladet sin hustrus lig ligge i parrets lejlighed i to måneder uden at alarmere myndighederne.

Det har en domstol i London besluttet ved et retsmøde onsdag, hvor Rausing blandt andet stod anklaget for have forhindret en »lovlig og ordentlig begravelse« af sin hustru, Eva Rausing.

Ifølge dommen skal Rausing også modtage to års behandling for stofmisbrug, skriver flere britiske medier.

Tidligere onsdag erkendte den 49-årige Hans Kristian Rausing sig skyldig i usømmelig omgang med sin kones lig, som i to måneder lå pakket ind i blandt andet gaffertape i parrets soveværelse.

- Jeg handlede ikke rationelt. Jeg forsøgte at fortsætte som om, hun ikke var død, lød det i en erklæring, som den 49-årige Hans Kristian Rausings advokat læste op.

Liget af den 48-årige hustru, Eva Rausing, blev fundet den 9. juli på anden sal i soveværelset i parrets fælles hjem i bydelen Chelsea i London. Det var svøbt ind i tasker, tøj og sengetøj og forseglet med gaffertape i en afspærret del i huset, som var fyldt med fluer. Også soveværelset var forseglet med gaffertape.

Dele af Eva Rausings obduktionsrapport blev onsdag præsenteret i retten, og her blev det fastslået, at hun døde allerede 7. maj og havde flere stoffer i kroppen herunder kokain, amfetamin og opiater. Parret havde en lang og veldokumenteret forhistorie med stofmisbrug.

Hans Kristian Rausing afviste dog blankt at have forsynet sin hustru med stoffer, ligesom han nægter at vide, hvad der slog hende ihjel.

- Jeg har været meget traumatiseret siden hendes død. Jeg ved ikke, hvad der var skyld i den, lød det i udtalelsen, som han advokat læste op.

Anklageren bekræftede, at Hans Kristian Rausing ikke bliver anklaget for sin kones død. Til gengæld var han anklaget for at have kørt bil under påvirkning af alkohol og narkotika - anklager, han også erkendte sig skyldig i.

Rausing-parret havde sammen fire børn og var blandt de rigeste familier i Storbritannien.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.