Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tesla-skaber vil sende fartøj mod Mars i 2018

Grundlæggeren af SpaceX, Elon Musk, har en ambitionen om at kolonisere den røde planet.

Elon Musk, der måske bedre er kendt for at stå bag elbilfabrikanten Tesla, har som overordnet mål at kolonisere den røde planet engang i fremtiden.
Elon Musk, der måske bedre er kendt for at stå bag elbilfabrikanten Tesla, har som overordnet mål at kolonisere den røde planet engang i fremtiden.

San Francisco: Rumprojektet SpaceX vil inden for få år sende et ubemandet rumfartøj af sted mod Mars. Det annoncerede direktør Elon Musk onsdag.

Musk, der måske bedre er kendt for at stå bag elbilfabrikanten Tesla, har som overordnet mål at kolonisere den røde planet engang i fremtiden.

- Planlægger at sende Dragon til Mars allerede i 2018, skrev han onsdag på Twitter uden at tilføje yderligere detaljer om projektet.

Dragon henviser til SpaceX's rumfartøj Dragon, som er blevet brugt til at fragte forsyninger til Den Internationale Rumstation.

Det er efter alt at dømme en opgraderet version af dette fartøj, der skal forsøge at tage turen til Mars.

- Dragon 2 er designet til at kunne lande hvor som helst i solsystemet. Red Dragon Mars-missionen er den første testflyvning, skriver Musk på Twitter.

Den amerikanske rumfartsorganisation Nasa har tidligere meldt ud, at det vil sende mennesker til Mars i 2030'erne.

Men før det kan ske, skal det testes, hvordan menneskekroppen vil reagere på turen, som vil tage flere år. Det gælder både den anderledes kost samt den skadelige stråling fra rummet.

Elon Musk har tidligere talt om sin vision for at skabe en koloni med en million jordboere på Mars for at skabe et alternativ til livet på Jorden, hvis menneskeracen skulle blive truet af sig selv eller udefrakommende elementer.

Middelafstanden til Mars fra Jorden er over 200 millioner kilometer.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.