Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Alibaba

Terrorister bruger Alibaba onlineshop til at købe droner og metaldetektorer

Moderne terrorister køber deres redskaber på onlinebutikken Alibaba og får det leveret med AliExpress. Sådan fik ekstremister på Gaza deres små droner, lasersigte og andet.

Ifølge den israelske netavis Times of israel køber ekstreme grupper nu deres redskaber online hos den kinesiske netbutik Alibaba og får varerne leveret lynhurtigt med butikkens hurtiglevering AliExpress. Det er det israelske Forsvarsministerium, der tirsdag meddelte, at terrorgrupper i Gaza har bestilt lasersigte, små droner, teleskoper, kikkerter, knive, radioudstyr og metaldetektorer til levering til Gazas.

Ifølge forsvarsministeriet har israelsk politi tilbageholdt hundredevis af pakker med forbudte genstande, der var bestilt af Hamas og Islamisk Jihad. Normalt bliver alle pakker, der skal ind i Gaza, kontrolleret af israelske myndigheder og israelerne bemærkede et voksende antal pakker, der blev beslagtlagt, fordi de indeholdt forbudte genstande, som kunne bruges til både civile formål og voldelige handlinger.

Foruden de nævnte genstande som små droner har israelerne også beslaglagt mindre motorer, transformatorer, fiberkabler og meget andet. I oktober beslaglagde israelerne tusindvis af militær-taktiske handsker, der var lavet specielt til affyring af avancerede våben. Handskerne var skjult i en pakke med civilt tøj. I samme måned beslaglagde man en skibsladning med militærstøvler, der var gemt blandt mangefarvede tøfler. Alt sammen bestilt hos Alibaba.

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.