Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Terror truer Dronningens besøg i Tyrkiet

Trods »stor risiko for terrorangreb i Tyrkiet« fortsætter planlægningen af Dronningens statsbesøg. »Vi følger sikkerhedssituationen løbende og nøje,« forsikrer udenrigsminister Kristian Jensen.

Udenrigsminister Kristian Jensen og dronning Margrethe skal i efteråret sammen med en større erhvervsdelegation besøge Tyrkiet. Foto: Scanpix
Udenrigsminister Kristian Jensen og dronning Margrethe skal i efteråret sammen med en større erhvervsdelegation besøge Tyrkiet. Foto: Scanpix

Er det forsvarligt at sende dronning Margrethe på statsbesøg i Tyrkiet efter den bølge af terrorangreb, der har ramt landet i de seneste måneder?

Spørgsmålet har været oppe at vende i Folketingets udenrigspolitiske nævn, og Berlingske har spurgt udenrigsminister Kristian Jensen (V), hvis embedsmænd er dybt involverede i planlægningen sammen med Politiets Efterretningstjeneste.

»Vi følger sikkerhedssituationen løbende og nøje og gennemfører selvsagt kun statsbesøg, hvis sikkerhedssituationen tillader det,« lyder det kortfattede – skriftlige svar – fra udenrigsministeren, der selv skal med på turen sammen med en større erhvervsdelegation.

Statsbesøget skal, som omtalt i Berlingske for nylig, finde sted i efteråret. De præcise datoer holdes hemmelige af sikkerhedsgrunde, men hvis situationen ikke bliver bedre i Tyrkiet, advarer de Konservatives udenrigsordfører, Naser Khader, mod at gennemføre det.

»Der er god grund til at være bekymret for kongefamiliens sikkerhed, så jeg håber meget, at man er ekstra omhyggelige med at vurdere, om statsbesøget er forsvarligt,« siger Naser Khader.

Det seneste større terrorangreb i landet fandt sted den 7. juni i det centrale Istanbul, men der har også været flere anslag i hovedstaden, Ankara, hvor Dronningen skal mødes med den tyrkiske præsident Erdogan. Og som Udenrigsministeriet selv advarer i sin rejsevejledning:

»Der er en stor risiko for terrorangreb i Tyrkiet, herunder mod turister og andre rejsende.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.