Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tel Aviv er mål for raketangreb fra Gaza

Luftsirenerne lyder i storbyen Tel Aviv, som for første gang siden Golfkrigen er mål for raketangreb. Der er endnu ingen meldinger om sårede.

Raketter fra Gaza flyver ind over Israel, som svarer igen med hundredvis af luftbombardementer. Luftsirenerne lyder torsdag aften over flere byer i Israel.
Raketter fra Gaza flyver ind over Israel, som svarer igen med hundredvis af luftbombardementer. Luftsirenerne lyder torsdag aften over flere byer i Israel.

For første gang i mere end 20 år er den israelske storby, Tel Aviv, mål for raketangreb.

Mindst én raket affyret fra Gazastriben ramte torsdag aften i nærheden af den vigtige millionby på Israel Middelhavskyst og optrappede dermed den væbnede konflikt mellem Israel og Hamas i Gaza.

- For få minutter siden fik luftsirenerne i Tel Aviv beboerne til at flygte i ly. Vi kan bekræfte, at ingen raketter har ramt i området, skriver Israels militær, IDF, på sin officielle Twitter-profil.

Ifølge den israelske avis, Haaretz.com, er to raketter, som var affyret mod Tel Aviv, slået ned i »åbne områder«, hvor ingen er kommet til skade. Sikkerhedskilder oplyser til Reuters, at en raket er landet i Middelhavet, mens beboere i Tel Aviv oplyser, at de har hørt en eksplosion.

Tidligere på aftenen slog en raket ned godt 15 kilometer syd for Tel Aviv, og IDF advarer indbyggere i den centrale del af Israel om, at de går urolig nat i møde. Luftsirener lyder i Bnei Brak øst for Tel Aviv, mens et hjem i den sydligere by Be'er Sheva er  blevet ødelagt af en raket affyret fra Gaza, oplyser IDF.

Torsdagen igennem har israelske jagerfly og palæstinensiske raketter passeret hinanden i luftrummet over Gazastribens grænser. Mindst tre israelere og 15 palæstinensere - angiveligt flere børn - er blevet dræbt, siden Israels militær onsdag indledte offensiven »Operation Pillar of Defense«, som dræbte Ahmed al-Jaabari, lederen af Hamas' militære fløj, i et raketangreb mod hans bil.

Ifølge IDFs talsperson er 274 raketter blevet affyret fra Gaza ind i Israel siden onsdag. I samme tidsrum har israelsk luftvåben angrebet 250 mål i Gaza.

Torsdag aften oplyser IDF, at luftvåbnet har indledt en ny serie af angreb over Gazastriben, og journalister på landjorden melder om flere højlydte eksplosioner.

Angrebene har skabt international frygt for en eskalerende Gaza-konflikt, der reelt kan ende i en krigssituation. Samtidig vil Israel ikke udelukke en militær landoffensiv i Gazastriben og har blandt andet indkaldt 30.000 militærreserver for at være klar til en eventuel invasion.

Video: Israelsk militær har offentliggjort denne video af raketangrebet, som dræbte Hamas' militære leder, Ahmed al- Jaabari:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.