Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tass: Russisk fly skræmte Nato-fly væk over Østersøen

Ifølge Tass fulgte et Nato-fly efter et russisk fly, som havde landets forsvarsminister om bord.

Arkivfoto. Ifølge Tass fulgte et Nato-fly efter et russisk fly, som havde landets forsvarsminister om bord.
Arkivfoto. Ifølge Tass fulgte et Nato-fly efter et russisk fly, som havde landets forsvarsminister om bord.

Et russisk kampfly har jaget et Nato-fly væk fra den russiske forsvarsministers fly i luftrummet over Østersøen, skriver nyhedsbureauet Tass.

»Et fly, som havde den russiske forsvarsminister, Sergej Sjojgu, om bord, blev fulgt af et Nato F-16 fly, da det fløj over Østersøen, men det blev jaget væk af et russisk militærfly,« rapporterer Tass.

Nyhedsbureauet skriver, at Nato-flyet havde forsøgt at nærme sig det russiske fly med forsvarsministeren, selv om dette fløj over et neutralt havområdet.

Ifølge Tass var forsvarsministeren på vej til den russiske enklave Kaliningrad.

For to uger siden sendte Rusland et MiG-31 kampfly på vingerne for at møde et norsk patruljefly over Barentshavet.

Episoden blev efterfølgende beskrevet som normal af det norske militær.

»Der har været et norsk Orion-fly i området over Barentshavet, hvilket sker adskillige gange hver uge. Det var en flyvning i internationalt luftrum,« sagde oberstløjtnant Ivar Moen, som er talsmand for Norges væbnede styrker.

Det russiske forsvarsministerium og russiske nyhedsbureauer skrev mere dramatisk om episoden. Tass skrev, at det norske fly var blevet identificeret som et anti-undervandsbådsfly P-3 Orion.

Samtidig var der rapporter om, at et russisk Su-27 kampfly reagerede på et af USA's B-52 strategiske bombefly over Østersøen.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.