Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tandlæge i Frankrig får otte års fængsel for at pine folk

En tandlæge i Frankrig med øgenavnet rædselstandlægen er blevet dømt for at have skadet over 100 patienter.

En hollænder, der er blevet døbt "rædselstandlægen" i franske medier for at have forårsaget store skader i munden på flere end 100 patienter, blev tirsdag idømt otte års fængsel ved en domstol i Nevers i det centrale Frankrig.

Lokale medier har berettet grufulde detaljer om tandlægens virke, der medførte store lidelser for mange af hans patienter. Flere ældre pensionister siger, at de fik trukket op til otte tænder ud ved et enkelt besøg hos tandlægen, som også er dømt for at have bedraget de sociale myndigheder.

Tandlægen, Jacobus Van Nierop, som udskrev regninger på hundredtusinder af kroner, flygtede til Canada, men er blevet udleveret til Frankrig, efter at en gruppe patienter tog initiativ til at få ham dømt ved en domstol.

- Dommen på otte års fængsel er en stor lettelse for os, siger Nicole Martin fra patientgruppen.

Den 51-årige hollandske mand er dømt for at have hevet sunde tænder ud på patienter og efterladt patienter med brækkede kæber, tilbagevendende bylder og blodforgiftning.

Han er ligeledes dømt for forsøg på at snyde patienter og forsikringsselskaber.

Under retssagen sagde anklageren, Lucile Jaillon-Bru, at tandlægen havde forårsaget "unødvendige og smertefulde behandlinger", og hun hævdede, at han "følte lyst ved at forårsage smerter på sine patienter".

Den 51-årige tandlæge har tidligere forklaret, at han lider af "psykiske problemer", herunder kønsrelaterede identitetsspørgsmål og selvmordstanker.

Han blev i 2008 kontaktet af en headhunter fra Nevers, der akut manglede tandlæger i området. Men i 2011 begyndte de lokale myndigheder at sætte spørgsmålstegn ved hans regnskaber, ligesom en række patienter var begyndt at klage over ham.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.