Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Taliban vinder distrikt efter offensiv i Afghanistan

Den afghanske Talibanmilits har under sin såkaldte forårsoffensiv indtaget et distrikt i Kunduz-provinsen.

En beskadiget moské på en af hærens baser i Balkh provinsen efter et historisk blodigt angreb i sidste måned. Taliban har nu vundet kontrol over et distrikt i Kunduz-provinsen i det nordøstlige Afghanistan, oplyser en talsmand for politiet i området. (Arkivfoto) Scanpix/-
En beskadiget moské på en af hærens baser i Balkh provinsen efter et historisk blodigt angreb i sidste måned. Taliban har nu vundet kontrol over et distrikt i Kunduz-provinsen i det nordøstlige Afghanistan, oplyser en talsmand for politiet i området. (Arkivfoto) Scanpix/-

Taliban har vundet kontrol over et distrikt i Kunduz-provinsen i det nordøstlige Afghanistan, oplyser en talsmand for politiet i provinsen, Mahfoozullah Akbari.

Han siger, at Taliban-oprørere angreb Qala-e Zal-distriktet fra flere retninger fredag eftermiddag. Ifølge talsmanden havde Taliban lørdag morgen kontrol over området efter hårde kampe, som varede i over 24 timer.

Akbari siger, at de afghanske sikkerhedsstyrker måtte trække sig tilbage fra politistationen og andre offentlige bygninger i området.

Der er meldt om dræbte på begge sider, men ifølge talsmanden er der foreløbig ikke sikre oplysninger om tabstal.

Taliban indledte sin såkaldte forårsoffensiv 28. april. Samme dag indtog gruppen kontrollen over Zebak-distriktet i Badakhshan-provinsen i den nordøstlige del af landet.

I de seneste 18 måneder er det to gange lykkedes Talibanoprørere at vinde kontrol over bymidten i Kunduz i kortere perioder.

Oprørernes kampvilje tyder på, at Afghanistan står over for et år med optrappede kampe.

I henhold til vurderinger fra USA har regeringsstyrkerne kun kontrol over omkring 60 procent af landet. Resten af landet er enten kontrolleret af oprørerne eller er usikkert og præget af kampe.

Over 1000 mand fra de afghanske sikkerhedsstyrker er blevet dræbt i år sammen med over 700 civile.

Samtidig er over 75.000 mennesker blevet tvunget på flugt fra deres hjem i årets første fire måneder, viser tal fra FN.

Et historisk voldsomt angreb på Afghanistans militær fik i sidste måned den afghanske hærchef og den afghanske forsvarsminister til at trække sig.

Det skete på baggrund af et angreb i den nordlige by Mazar-i-Sharif, hvor 140 soldater mistede livet. 160 andre blev såret.

Angrebet var det blodigste angreb nogensinde begået mod en afghansk militærbase.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.