Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Taliban-selvmordsbomber dræber mange i myldretid i Kabul

En Talibankriger sprængte sin bil i luften i Kabuls morgenmyldretid. Mindst 28 meldes dræbt og 320 såret.

En selvmordsbomber har angiveligt angrebet det afghanske forsvarsministerium. Her ses en butik i nærheden kort efter eksplosionen.
En selvmordsbomber har angiveligt angrebet det afghanske forsvarsministerium. Her ses en butik i nærheden kort efter eksplosionen.

Dødstallet efter morgenens selvmordsangreb i Afghanistans hovedstad, Kabul, er nået op på 28. Samtidig er flere end 320 personer såret, oplyser afghanske myndigheder.

Tidligere rapporter lød på mindst 20 dræbte og 208 sårede.

- Mange mennesker er blevet dræbt, udtaler landets præsident, Ashraf Ghani.

Samtidig oplyser talsmanden for landets sundhedsministerium, Mohammad Ismail Kawosi, at myndighederne endnu ikke har det nøjagtige dødstal. Det siger han ifølge NBC News.

Taliban har taget skylden for bilbomben, der blev efterfulgt af en voldsom ildkamp.

Målet for angrebet, der fandt sted omkring klokken ni lokal tid, var ifølge en meddelelse fra præsidentpaladset tilsyneladende den bygning, der huser Afghanistans primære sikkerhedstjeneste.

- Vi fordømmer på det kraftigste terrorangrebet i Puli Mahmood Khan-kvarteret i Kabul, som har gjort mange af vores landsmænd til martyrer, ligesom mange er såret, udtaler præsident Ashraf Ghani.

- Den her slags feje angreb vil hverken svække viljen eller beslutsomheden blandt de afghanske sikkerhedsstyrker til at bekæmpe terrorisme, siger han videre.

Taliban meddelte for en uge siden, at bevægelsen har indledt sin traditionelle forårsoffensiv, hvor den militante bevægelse optrapper sine væbnede angreb mod styret og dets støtter.

I den forbindelse meddelte bevægelsen, at den vil "iværksætte storstilede angreb på fjendens positioner i hele landet" under offensiven, som Taliban har døbt "Operation Omari".

Det har den gjort til ære for Taliban-grundlægger Mullah Omar, hvis død blev offentliggjort sidste år.

Den årlige forårsoffensiv markerer normalt begyndelsen på "kampsæsonen", selv om Taliban det forgangne vinterhalvår fortsatte sine kampe mod regeringsstyrkerne uden en sæsonbestemt pause. Det er første gang, det er sket.

/ritzau/Reuters/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.