Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Taliban advarer USA og Nato mod at sende flere soldater

Fortsat krig i Afghanistan vil aldrig føre til succes for USA og dets allierede, siger Talibanleder.

Afghanske soldater i Paktia-provinsen efter et Taliban-angreb i sidste uge. USA og andre Nato-lande overvejer at sende flere soldater til Afghanistan for at hjælpe landets overbebyrdede sikkerhedsstyrker. Scanpix/Farid Zahir
Afghanske soldater i Paktia-provinsen efter et Taliban-angreb i sidste uge. USA og andre Nato-lande overvejer at sende flere soldater til Afghanistan for at hjælpe landets overbebyrdede sikkerhedsstyrker. Scanpix/Farid Zahir

Den militante Talibanbevægelse advarer USA og andre Nato-lande mod at sende flere soldater til Afghanistan.

Advarslen kommer fredag i en meddelelse forud for den muslimske eid-højtid.

»Hvis I tror, at I kan knække vores beslutsomhed med jeres militære tilstedeværelse og troppeforøgelse, tager I fejl,« siger Talibanleder Haibatullah Akhundzada i en meddelelse.

»Amerikanerne bør forstå, at en fortsættelse af krigen i Afghanistan og optrapning af bombardementerne aldrig vil føre til succes for dem. Afghanerne er ikke et folk, der ligger på maven for nogen.«

Taliban-lederen beskylder også USA og dets allierede for at »destabilisere hele regionen« med deres tilstedeværelse.

Han tilbyder derimod »konstruktive og gode relationer«, hvis »den ulovlige besættelse ophører«, fremgår det af meddelelsen.

Tidligere på måneden kom det frem, at USA overvejer at sende yderligere 4000 soldater til Afghanistan. I øjeblikket har USA 8500 soldater udstationeret i landet.

Soldaterne skal primært træne og uddanne den afghanske hær, der kæmper en hård kamp for at begrænse Talibans indflydelse i landet.

Den danske regering overvejer også at sende flere soldater til Afghanistan, men venter på at høre, hvad Nato-alliancens samlede bidrag skal være.

Det var på forhånd ventet, at et flertal ville bakke op om regeringens forhåndsmelding om, at Danmark skal sende 55 soldater til Afghanistan til bevogtning, sikring og transport.

Danmark og andre Nato-lande trak i 2014 alle kampsoldater hjem fra krigen.

Krigen i Afghanistan har varet siden 2001. 43 danske soldater har mistet livet, mens flere hundrede er blevet såret under det danske engagement.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.