Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Taleban-leder hævdes at være i live

Lederen af Taleban i Afghanistan, Mullah Mohammed Omar, er ikke blevet set siden 2001, og det har givet grobund til forlydender om, at han enten er død eller meget syg. Nu hævder Taleban, at lederen er i live og har det godt.

AFGHANISTAN: Lederen af Taleban i Afghanistan, Mullah Mohammed Omar, er i live og er stadig en del af gruppens foretagender.

Det er budskabet i et dokument, som den islamistiske terrorbevægelse har offentliggjort på dens hjemmeside i anledning af, at Mullah Mohammed Omar har været leder af Taleban i Afghanistan i 19 år.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Der har ellers været forlydender om, at den enøjede leder enten er død eller meget syg, fordi han ikke er blevet set siden den amerikansk-ledede koalition indledte militære operationer i Afghanistan i 2001.

Det amerikanske udenrigsministerium har desuden udlovet en dusør på 10 millioner dollars, svarende til næsten 70 millioner danske kroner, for Mullar Omars hoved i forbindelse med, at han og hans Taleban-gruppe har hjulpet terroristen Osama bin Laden og al Qaeda-netværket.

Efter udenlandske tropper har trukket sig ud af landet, har Taleban genvundet styrke og kontrol over landområderne i Afghanistan, hvor de opkræver skatter og forsøger at indføre sharialovgivning.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.