Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tæt afgørelse redder Brasiliens præsident fra at blive afsat

Fire ud af syv dommere stemmer for at afvise anklager mod Brasiliens præsident, Michel Temer, om valgfusk.

Brasilia. Brasiliens præsident, Michel Temer, kan indtil videre fortsætte i embedet.

Landets øverste domstol for valganliggender har besluttet ikke at fælde Temer, skriver flere internationale nyhedsbureauer.

Temer var beskyldt for ulovlig kampagnefinansiering i forbindelse med valget i 2014, da præsident Dilma Rousseff blev genvalgt med Temer som sin vicepræsident.

Fire ud af domstolens syv dommere afviste i en afstemning påstandene, og dermed er sagen, som kunne have ført til Temers fald, lukket.

Dommer Luiz Fux, der stemte for, at Temer burde afsættes, beklager afgørelsen.

- Facts er meget alvorlige. Ubærlige, siger han ifølge AP.

Fux tilføjer, at sagen ifølge ham handlede om "meget alvorlige lovovertrædelser".

Dommer Gilmar Mendes, der har betegnet Temer som en "ven gennem mange år", gav den afgørende stemme til fordel for præsidenten. Han forklarer det med, at politikere ikke skal lide under, at landets valglove ifølge ham trænger til at blive revideret.

- Systemet har behov for stabilitet. Det er meget nemt at tale om moral og bekæmpelse af korruption. Det ønsker jeg også, siger Mendes, der ligeledes er blandt dommerne i Brasiliens højesteret.

Mendes er før kommet politikere, der var i juridiske problemer, til undsætning, skriver AP.

Præsident Temer har afvist, at han skulle have begået ulovligheder.

- Temer skal ikke betale prisen for korruptionens historie i Brasilien, sagde hans advokat, Gustavo Guedes, inden valgdomstolen tog hul på høringerne tidligere denne uge.

Michel Temer overtog i maj 2012 midlertidigt præsidentposten, efter at senatet havde besluttet at suspendere daværende præsident Dilma Rousseff.

I august samme år stemte et flertal i senatet for, at Rousseff skulle stilles for en rigsret og fjernes fra posten. Derefter blev Temer udnævnt til præsident.

Den konservative præsident står også over for en anden potentielt ødelæggende korruptionsgranskning.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.