Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tårerne flød, da paven besøgte flygtninge på Lesbos

Pavebesøg på Lesbos skaber øget opmærksomhed omkring EUs aftale med Tyrkiet om at tilbagesende migranter.

Flygtninge og migranter kastede sig grædende ved hans fødder, kyssede hans hænder og bad pave Frans om hjælp, da han lørdag besøgte en flygtningelejr på den græske ø Lesbos, der har spillet en central rolle under den europæiske flygtningekrise.

I den kaotiske indhegnede lejr på den græske ø var det både børn og voksne, som bad paven om hjælp, fordi deres fortsatte rejse er blevet forhindret af EU, der har besluttet at lukke en flygtningerute, som over en million har benyttet siden begyndelsen af 2015.

Pave Frans, som er den øverste leder for verdens 1,2 milliard katolikker, udvekslede håndtryk med hundredvis af mennesker i Moria flygtningelejren, hvor der er indkvarteret over 3000.

- Frihed, frihed, råbte mange af lejrens beboere taktfast, da paven gik gennem området i den bagende sol.

Flere flygtninge og migranter gav også udtryk for deres taknemmelighed.

- Det er en gave fra Gud, siger en kvinde ved navn Nour.

I en tale kom paven med er klart budskab, der lød, "vi er alle migranter".

- Jeg vil gøre det klart for Jer, at I ikke er alene. Mist ikke håbet, hed det i talen.

I mindst tre tilfælde faldt voksne ned på knæ foran paven og bad grædende om hjælp.

En kvinde, der bar et kors, brød gennem en politiafstemning og råbte tryglende, at hun ville ud af flygtningelejren.

Det er lederen af Grækenlands katolske kirke, ærkebiskoppen i Athen, Bartholomew I, der havde inviteret paven til Lesbos for at mødes med nogle af de migranter og flygtninge, der er kommet til øen fra det nærliggende Tyrkiet.

Under sit fem timer lange besøg på øen spiste paven frokost sammen med en lille gruppe asylansøgere i en af de containere, som er stillet op som midlertidigt indkvarteringssted.

Pavebesøget skaber øget opmærksomhed om EU's aftale med de tyrkiske ledere.

Aftalen skal sikre, at såkaldte økonomiske migranter, der sejles illegalt til græske øer fra Tyrkiet af menneskesmuglere, hurtigst muligt sendes retur. Tyrkiet er gået ind på at tage imod dem mod et løfte om milliarder af euro fra EU.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.