Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Syv soldater straffet for drab på rohingyaer i Myanmar

Domme til soldater for drab på ti rohingya-muslimer er kun toppen af isbjerget, siger menneskeretsgrupper.

Domme til soldater for drab på ti rohingya-muslimer er kun toppen af isbjerget, siger menneskeretsgrupper.
Domme til soldater for drab på ti rohingya-muslimer er kun toppen af isbjerget, siger menneskeretsgrupper.

Syv soldater i Myanmar er idømt ti år i arbejdslejr for drab på medlemmer af rohingya-mindretallet. Det meddeler landets militær tirsdag.

Fire af de syv dømte er officerer.

De er ifølge militæret idømt hårdt arbejde i et »fængsel i et fjerntliggende område«. Begrundelsen er, at de ti ofre fra det muslimske rohingya-mindretal »ikke blev anholdt og straffet i overensstemmelse med proceduren«.

Der foregår også et retsopgør rettet mod civilpersoner, tilføjer militærets øverstkommanderende på sin officielle Facebook-side.

I januar erkendte myndighederne i Myanmar, at buddhistiske indbyggere i Rakhine-delstaten og sikkerhedsstyrker havde dræbt ti rohingya-muslimer i landsbyen Inn Dinn.

Drabene skete 2. september sidste år.

Retsopgøret fandt sted bag lukkede døre. Myanmars regering, der ledes af nobelpristager Aung San Suu Kyi, har ignoreret internationale opfordringer til at gennemføre en uafhængig undersøgelse af, hvad der er foregået i Rakhine-delstaten.

Menneskerettighedsorganisationer beskriver drabene som »toppen af isbjerget«.

Flere organisationer har dokumenteret, at sikkerhedsstyrkerne står bag utallige tilfælde af drab, voldtægt og ildspåsættelse i Rakhine.

Det er sket i månederne efter august sidste år, hvor militæret indledte en omfattende operation i delstaten.

Det kom som en reaktion på, at en gruppe bevæbnede rohingyaer havde angrebet nogle af politiets kontrolposter og dræbt ti betjente.

Over 700.000 rohingyaer er siden flygtet fra urolighederne og har søgt tilflugt i midlertidige lejre i nabolandet Bangladesh.

FN har betegnet militærets fremfærd over for rohingyaerne som »et skolebogseksempel på etnisk udrensning«.

/ritzau/dpa

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.