Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Syriske oprørsgrupper opgiver fredsforhandling i Kasakhstan

Oprørsgrupper forlader forhandlingsbordet i protest mod fortsatte bombardementer i det krigshærgede Syrien.

Syrisk flygtningebarn. Syriens væbnede oprørsgrupper, der deltager fredsforhandlinger i Astana i Kasakhstan, siger, at de forlader forhandlingsbordet i protest mod fortsatte bombardementer i det krigshærgede land.
Syrisk flygtningebarn. Syriens væbnede oprørsgrupper, der deltager fredsforhandlinger i Astana i Kasakhstan, siger, at de forlader forhandlingsbordet i protest mod fortsatte bombardementer i det krigshærgede land.

Syriens væbnede oprørsgrupper, der deltager i fredsforhandlinger i Astana i Kasakhstan, oplyser, at de suspenderer deres deltagelse i processen.

Det skriver det russiske nyhedsbureau Interfax.

Oprørsgrupperne forlader forhandlingsbordet i protest mod fortsatte bombardementer i det krigshærgede Syrien.

»Oprørernes forhandlingsdelegation suspenderer møderne på grund af luftangreb på civile. Vi indstiller forhandlingerne, indtil bombardementerne stopper i hele Syrien,« siger en kilde fra oprørernes delegation i Kasakhstans hovedstad.

Parterne mødtes onsdag til en fjerde runde forhandlinger, men møderne blev afbrudt.

Oprørerne kræver oprettelse af sikkerhedszoner og indsættelse af overvågningsgrupper, så flygtninge kan vende hjem, og nødhjælpsindsatsen kan optrappes.

Tyrkiet, Rusland og Iran er initiativtagere til fredsforhandlingerne i Kasakhstan, som blev indledt i januar.

Diplomater fra Rusland, USA og FN planlægger nye møder i Genève om den syriske krise. Krisen blev forværret af et nyligt angreb med kemiske våben mod den oprørskontrollerede by Khan Sheikhoun i det nordvestlige Syrien. Snesevis af mennesker mistede livet.

USA og de vestlige lande anklagede den syriske regeringshær for at have bombet byen med kemiske våben.

USA reagerede på angrebet med de kemiske våben ved at angribe den syriske hærs flybase nær byen Homs med 59 Tomahawk-raketter.

Rusland er allieret med Syrien og støtter med fly den syriske hær i krigen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.