Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Syriske flygtninge fra Tyrkiet er ankommet til Tyskland

I henhold til en aftale mellem EU og Tyrkiet er de første flygtninge ankommet til Tyskland fra Tyrkiet mandag.

Hannover: De første 16 syriske flygtninge er ankommet til tyske Hannover fra Tyrkiet i henhold til en aftale mellem EU og Tyrkiet, der trådte i kraft mandag. Det oplyser tyske embedsmænd til nyhedsbureauet AFP.

Flygtningene er blevet fløjet ind i den nordlige by Hannover fra Istanbul. Fra Hannover bliver de fragtet til et asylcenter omkring 140 kilometer derfra.

Endnu en gruppe af syriske flygtninge fra Tyrkiet forventes i Tyskland mandag middag. Det tyske indenrigsministerium oplyser, at i alt 35 syriske flygtninge forventes at ankomme mandag.

EU indgik i marts en aftale med Tyrkiet om, at afviste asylansøgere samt flygtninge og migranter, der ikke søger asyl i Grækenland, skal sendes retur fra Grækenland til Tyrkiet.

For hver syrisk flygtning, der sendes tilbage over havet, skal EU tage en anden syrisk flygtning fra en lejr i Tyrkiet og genbosætte vedkommende i EU.

De første 131 flygtninge og migranter - hovedsageligt fra Pakistan og Bangladesh - er tidligere mandag morgen blevet sendt retur fra den græske ø Lesbos til den tyrkiske havneby Dikili.

Også Frankrig, Finland og Portugal forventer at tage imod syriske flygtninge fra Tyrkiet mandag, skriver nyhedsbureauet AFP.

De syriske flygtninge, der skal hentes i Tyrkiet, fordeles i EU ved først at benytte 18.000 ledige pladser i et frivilligt genbosætningsprogram. Hvis de 18.000 pladser bliver opbrugt, sætter EU 54.000 ekstra pladser i spil. Disse pladser er del af en tvungen fordeling i EU.

Hvis de i alt 72.000 pladser ikke rækker, vil EU og Tyrkiet revurdere ordningen.

Aftalen er blandt andet indgået for at ødelægge menneskesmuglernes forretning, men den er blevet stærkt kritiseret af FN og en lang række menneskerettighedsorganisationer.

Amnesty International beskylder blandt andet Tyrkiet for dagligt at sende omkring 100 syriske flygtninge tilbage til Syrien i strid med alle internationale regler.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.