Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Syriske flygtninge får arbejdstilladelse i Tyrkiet

Tyrkiet vedtager lov, der giver syriske flygtninge, som har været i landet et halvt år, arbejdstilladelse.

Istanbul: Tyrkiet har fredag vedtaget en lov, som giver syriske flygtninge ret til at arbejde i Tyrkiet, hvis flygtningene har været registreret i Tyrkiet i mindst seks måneder.

Loven kommer i forlængelse af den aftale, som Tyrkiet og EU indgik i 2015, og som skal dæmme op for flygtningestrømmen til EU via Tyrkiet.

Borgerkrigen i Syrien brød ud i marts 2011, og siden da er flere end 2,5 millioner syrere blevet registreret i Tyrkiet som flygtninge.

Hundredtusinder er draget videre til EU. Mange af dem har sagt, at der ikke er muligheder eller nogen fremtid for dem i Tyrkiet.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, har underskrevet loven, som fredag også er offentliggjort i tyrkisk statstidende, hvor nye love offentliggøres.

Ifølge loven må syriske flygtninge højest udgøre ti procent af en arbejdsgivers arbejdsstyrke.

Tyrkiske embedsmænd siger dog, at der kan gøres undtagelser.

Loven skal blandt andet medvirke til, at flygtninge beslutter sig for at blive i Tyrkiet og få arbejde i stedet for at rejse til EU-landene, citerede tyrkiske medier tidligere på ugen Volkan Bozkir, Tyrkiets minister for EU, for at sige.

Aftalen mellem Tyrkiet og EU blev indgået i november. Her lovede EU at give Tyrkiet tre milliarder euro - 22,5 milliarder kroner - i bistand, hvis Tyrkiet hjælper med at bremse strømmen af flygtningen til EU.

Siden da har de tyrkiske myndigheder gennemført aktioner mod menneskesmuglere, men tusindvis af migranter og flygtninge kommer fortsat fra Tyrkiet til Grækenland, og EU-embedsmænd har sagt åbent, at de ikke er tilfredse med den tyrkiske indsats.

Ifølge FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) rejste flere end 800.00 flygtninge og migranter i 2015 fra Tyrkiet over Det Ægæiske Hav til Grækenland.

/ritzau/dpa

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.