Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Syrisk regering: Massehængninger er falske nyheder

Det syriske justitsministerium kalder rapport fra Amnesty International om hængning for "fuldstændig falsk".

Arkivfoto: I rapporten beskrives forholdene i det berygtede Saydnaya-fængsel tæt på Syriens hovedstad, Damaskus, hvor op mod 50 fanger hver dag fra 2011 til 2015 blev slået og hængt i løbet af natten.
Arkivfoto: I rapporten beskrives forholdene i det berygtede Saydnaya-fængsel tæt på Syriens hovedstad, Damaskus, hvor op mod 50 fanger hver dag fra 2011 til 2015 blev slået og hængt i løbet af natten.

Den syriske regering afviser pure indholdet i en ny Amnesty International-rapport.

Rapporten beskriver massehængninger af op mod 13.000 fanger i Syriens fængsler over en periode på fem år.

Men ifølge det syriske justitsministerium er rapporten ''fuldstændig falsk'' og kun sat i verden for at skade Syriens omdømme i verden.

I rapporten bliver forholdene i det berygtede Saydnaya-fængsel beskrevet. Fængslet ligger tæt på Syriens hovedstad, Damaskus.

Her blev op mod 50 fanger hver dag fra 2011 til 2015 ifølge Amnesty slået og hængt i løbet af natten.

Amnesty Internationals oplysninger peger på, at det primært er civile, der har protesteret imod præsident Bashar al-Assads regering, som er taget til fange og hængt i fængslet.

Rapporten er baseret på udsagn fra 84 tidligere fanger, ansatte og dommere i det syriske fængselssystem.

- Grusomhederne, der beskrives i denne rapport, afslører en skjult, afskyelig plan godkendt på højeste niveau i den syriske regering for at knuse enhver form for modstand, siger Lynn Maalouf, der er vicedirektør i Amnesty International.

Amnesty-rapporten udkom tirsdag. Det sker, kun to uger før en ny runde af fredsforhandlinger om krigen i Syrien finder sted i Genève i Schweiz.

- Disse nye informationer kan ikke ignoreres, når der skal forhandles om en ny fredsaftale i Genève. At stoppe denne slags grusomheder i de syriske fængsler bliver nødt til at være et punkt på dagsordenen, siger Lynn Maalouf.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.