Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Syrisk by får mad-leverance for første gang i fire år

Lastbiler med mad bliver tømt i den belejrede by Daraya i Syrien. Maden ventes at dække behovet for en måned.

Damaskus. En konvoj lastet med fødevarer og nødhjælp er torsdag nået frem til den syriske by Daraya, der er belejret af det syriske styre.

Det er første gang siden 2012, at byen har modtaget en madleverance, skriver nyhedsbureauet AFP.

Organisationen Røde Halvmåne oplyser, at flere lastbiler er ved at blive tømt.

- Ni lastbiler er lige nu ved at blive aflæsset i Daraya. De indeholder nødhjælp i form af mad såsom tørrede fødevarer og mel. Derudover er der også anden nødhjælp og medicin, siger Tamam Mehrez fra Røde Halvmåne i Syrien.

Hjælpen ventes at kunne række én måned, tilføjer Mehrez, der dog ikke uddyber, hvor mange mennesker hjælpen kommer til gavn.

Tidligere torsdag meddelte FN, at Syriens regime havde givet grønt lys til, at konvojer med humanitær last kunne nå alle landets i alt 19 belejrede områder i løbet af måneden.

Det menes ifølge AFP, at 8000 mennesker bor i Daraya, der i 2012 var en af de første byer til at blive belejret.

En FN-konvoj ankom til Daraya 1. juni, men denne medbragte kun nødhjælp i form af medicin og anden nødhjælp, der ikke bestod af fødevarer.

Lokale myndigheder i Daraya har lagt en video på internettet. Den viser angiveligt FN-lastbiler ankomme til byen sent om aftenen.

En oprører identificeret som Shadi Matar bekræfter over for AFP, at den første konvoj med mad er ankommet. Han tilføjer dog, at mængden ikke "rækker til alle indbyggere, der lever under belejringen", men at han havde fået at vide, at flere lastbiler er på vej.

Næsten 600.000 mennesker er belejret i 19 forskellige områder i Syrien, viser oplysninger fra FN. To tredjedele af de belejrede er omringet af regeringsstyrker, mens de øvrige er omringet af oppositionsgrupper og jihadister fra Islamisk Stat.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.