Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Syriens regime tillader nødhjælp til belejrede byer

Næsten 600.000 mennesker er belejret i 19 forskellige områder i Syrien, viser oplysninger fra FN.

FN siger, at Syriens regime accepterer, at der bringes nødhjælp frem til 12 belejrede byer.

FN havde anmodet den syriske regering om at godkende nedkastninger af nødhjælp fra luften og oprettelse af en luftbro, hvorved der kan bringes mad og medicin til 12 belejrede områder i løbet af juni.

Damaskus er også gået ind på, at der kan ske begrænsede nedkastninger af nødhjælp fra luften til tre andre områder, mens det har afvist nedkastninger af hjælp i to andre områder, siger FN's kontor for humanitær bistand.

Næsten 600.000 mennesker er belejret i 19 forskellige områder i Syrien, viser oplysninger fra FN. To tredjedele af de belejrede er omringet af regeringsstyrker, mens de øvrige er omringet af oppositionsgrupper og jihadister fra Islamisk Stat.

Ifølge FN-talsmand Stephane Dujarric må helikoptere tages i anvendelse for at levere hjælp til langt de fleste områder, da de er tæt befolkede og ikke egnet til nedkastninger fra fly.

Humanitær adgang til de belejrede har været et kernepunkt i de FN-støttede fredsdrøftelser, som kollapsede i foråret, inden de var kommet rigtigt i gang.

På russisk initiativ og med godkendelse fra ledelsen i Syriens arabiske republik og USA er der tidligere indgået aftale om 48 timers våbenhvile fra 1. juni klokken 00.01, så man sikkert kan bringe nødhjælp til folk i Daraya.

I sidste uge bad Rusland om en 72 timers våbenhvile i det østlige Goutha og Daraya i et forsøg på at indstille fjendtlighederne.

Rusland og USA har arbejdet sammen for at få en våbenhvile i stand i regi af den internationale støttegruppe for Syrien. Gruppen består af cirka 20 lande.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.