Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Syriens regeringshær vinder terræn i Øst Ghouta

Angreb mod tæt befolket enklave er blevet optrappet af regeringsstyrker, som har indtaget byen Beit Saws.

Frivillige fra Syriens civilforsvar hjælper en såret i Hamouria under militærets angreb på det østlige Ghouta. Hæren vandt onsdag kontrol over en by i dens bestræbelser på at få opsplittet enklaven. Scanpix/Abdulmonam Eassa
Frivillige fra Syriens civilforsvar hjælper en såret i Hamouria under militærets angreb på det østlige Ghouta. Hæren vandt onsdag kontrol over en by i dens bestræbelser på at få opsplittet enklaven. Scanpix/Abdulmonam Eassa

Militære medieenheder, der ledes af Hizbollah, som er allieret med de syriske regeringsstyrker, siger, at Syriens regeringshær har taget fuld kontrol over den belejrede by Beit Sawa i det østlige Ghouta ved Damaskus.

De syriske styrker, der har intensiveret et angreb mod det tæt befolkede område, indledte en offensiv for godt to uger siden.

Offensiven har til formål at splitte oprørsenklaven op i to halvdele og dermed tilføje oprørsgrupperne deres største nederlag siden 2016.

Regeringsstyrkerne foretog adskillige luftangreb mod området tidligere onsdag.

Syriens statsstøttede tv-station al-Ikhbariya viste onsdag live-optagelser fra regionen, hvor mange røgsøjler stod op fra bygninger ramt af artilleri og raketter.

I Genève siger menneskerettighedschef Zeid Ra'ad al-Hussein i en kritik af den syriske regering:

»Det er helt ærligt latterligt, når man siger, at man gør alt, hvad der er muligt for at beskytte civile og så alligevel fortsætter grove, brutale angreb på det østlige Ghouta.«

Over 700 civile er ifølge overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder blevet dræbt, siden det syriske regime og dets russiske allierede optrappede deres angreb i februar.

»Omkring 170 af de dræbte var børn,« siger observatørgruppen.

FN's Sikkerhedsråd krævede for over en uge siden en 30 dages våbenhvile indført i Syrien, men det er ikke sket.

Der bor omkring 400.000 mennesker i det oprørskontrollerede område, som har været belejret af syriske regeringsstyrker siden 2013.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.