Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Syrien: Terrorister skyld i blodigt angreb på tankstation

De syriske myndigheder skyder skylden for torsdagens blodige angreb på en tankstation på oprørerene, som regeringen kalder »terrorister«.

SYRIEN: Styret i Damaskus siger fredag, at angrebet, der torsdag kostede 11 livet og sårede 40 blev begået af »terrorister«, en betegnelse som regimet bruger om oprørerne, der forsøger at vælte præsident Bashar al-Assad. Det skriver Reuters.

Angrebet skete, mens lokale indbyggere stod i lange køer for at købe benzin, som er blevet stadig sværere at skaffe under den 21 måneder lange borgerkrig i landet. - Terrorister stod bag bilbomben, der eksploderede ved Qassioun tankstationen nær Harmish hospitalet i Barzeh i Damaskus og gjorde flere civile til martyrere, hedder det ifølge det statslige nyhedsbureau SANA.

FN siger, at mere end 60.000 er blevet dræbt i borgerkrigen, som er den mest blodige af flere oprør i den arabiske verden i de seneste to år.

Onsdag blev snesevis af mennesker svært forbrændt, da de blev ramt af et luftangreb, mens de ventede på at købe benzin ved en anden tankstation i hovedstaden, siger oppositionsaktivister.

Amerikanske soldater ankom fredag til Tyrkiet, hvor de skal bemande Patriot anti-missil-systemer, der skal forsvare natopartneren i tilfælde af, at den syriske konflikt breder sig til nabolandet.

Tyrkiet bad formelt NATO om hjælp til at forsvare landets 900 kilometer lange grænse mod Syrien i november.

Landet har indsat jagerfly langs grænsen i frygt for at den syriske borgerkrig vil destabilisere regionen.

De blodige kampe i Syrien har ifølge FN tvunget 560.000 syrere til at flygte til nabolandene, hvor man frygter en truende humanitær katastrofe. Libanon, der indtil videre har distanceret sig fra konflikten af frygt for at forrværre sekteriske spændinger i landet, har bedt det internationale samfund om 180 millioner dollar (millioner kroner) til at hjælpe flygtningene.

BNB/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.